sayın timur2705;
Demin kompanzasyon takip ücreti konusunu okudum.Biraz da moralim bozuldu,ona binaen yazıyorum,lütfen alınmayınız,şimdi ben size hesap numaramı vereyim de para mı isteyeyim.Malum bilgi bedava değil.
Sayın meslektaşım,biz riello marka ups kullanıyoruz ve ben de bu konuda sıkıntı çektiğim için kataloğunu araştırmıştım.Orada UPS power factorunun yüke göre değiştiği yazıyordu.Ve yük azken gerçekten PF daha düşük oluyor.Ama kapasitif yönde değil de 0,95 ler mertebesindeydi.Bence kapasitif yazdıran etkenin UPS olduğundan emin olunuz öncelikle.
Yine UPS in klavuzunda bunun için opsiyonel olarak filtre satıldığı yazıyordu.Eğer bahsettiğiniz UPS cihazının böyle bir opsiyonu varsa ve sorun upsten ise,bu filtreyi alıp sorunu çözebilirsiniz.
İkinci olarak ta ben de bu forum sayesinde öğrendim,indüktif yönde kompanzasyon yapılabiliyormuş.Ve bunu yapabilen röleler mevcutmuş(benim bildiğim tense röle var,hem yerli ürünümüz,hem hesaplı,hem de kaliteli olduğu söyleniyor.Bunun için forumumuzdaki günerdr isimli üyeden bilgi alabilirsiniz,başka marka varsa tabii ki onu da araştırabilirsiniz)
bu işlem için kompanzasyon sisteminize reaktör bağlıyorsunuz.kısacası endüktif bir yük bağlıyorsunuz.Hatta forumdan bazı arkadaşlarımız civa buharlı lamba balastları ile bu sorunun üstesinden geldiklerini belirtiyorlar.Aradığınız ekonomik çözüm bu olabilir.Forumda arama yaparak bu konuya ulaşabilirsiniz.
Bir de anladığım kadarıyla işinizde uzman birisisiniz,lütfen yanlış anlamayın ama,sabit grup devrede kalmıyor değil mi akşamları?Ve yapışık kontaktör de olmaması lazım.Bir de yük çekilmeyen kablolar kapasitif etki yapabiliyor.sorun o da olabilir diyorum.