USB cnc router.

turgut94

Üye
Katılım
18 Şub 2008
Mesajlar
379
Puanları
6
Selam arkadaşlar.
Bende bir cnc router yapmaya karar verdim. suat korkmaz ın yaptığı cncyi görünce bende heyecana geldim ve yapmaya başladım.Baktım elimde yarım kalmış bir makina vardı dizaynını beğenmediğim için makinadan soğumuştum.diğer parçaların da büyük kısmı vardı.Bütçemi fazla zorlamadan bitirebilirim diye düşündüm.Önceden aldığım ve bir usb kart vardı onu da bu bahaneyle kullanırım dedim Takıldığım yerlerde forum yardımcı olur nasıl olsa.Neyse daha fazla uzatmadan ilk önce sigma profilden yapacaktım.ama köprüyü başladıktan sonra sigmayla baya bütçeyi sarsacağını düşündüm ve bükme demirle yapmaya devam ettim.Şu şekilde başladım..
 

Ekli dosyalar

  • cnc1.jpg
    482.1 KB · Görüntüleme: 69
  • cnc2.jpg
    566.7 KB · Görüntüleme: 60
Makina 1200x900 tabla alanı olacak .elimde alt destekli miller olduğu için ray düşünmedim.Y ekseninde 2 motor olacak köprüde 1 motor.Gene elimdeki motorlar 2.2 nm olduğu için bu motorlarla bitireceğim inşallah yeterli gelir.solidwork gibi programları kullanmayı bilmediğim için similasyon yapamıyorum.Köprüde kullandığım sigma kalın tip 45x90 sigma.
 

Ekli dosyalar

  • cnc3.jpg
    732.2 KB · Görüntüleme: 53
İnşallah.ramazan sonuna kadar baya yol kat edeceğim sanıyorum.Bu arada z ekseniyle de biraz çalışma yaptım.z ekseninde daha sonra üzerinde oynamalar yapacağım.keskin köşe sevmiyorum daha sonra köşeleri keseceğim.
 

Ekli dosyalar

  • cnc4.jpg
    633.3 KB · Görüntüleme: 54
  • cnc5.jpg
    637.9 KB · Görüntüleme: 53
Turgut Allah kolaylık versin. Demirleri kaynakla birleştireceksen baz aldığın zeminin düz gönyede olmasına dikkat et.
 
Doğru söylüyorsun.şimdilik montaj yaparken hiç kaynak kullanmadım.Makinanın bitimine kadarda kullanmayacağım.Gerekirse enson finişte belli yerlere nokta kaynaklar atabilirim.Montaj devam ediyor
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…