USB kontrol kartları ve dizüstü bilgisayarlar

Tamam Yusuf, bugün geçti artık. Yarın deneyeyim.

Düşünüyorum da, hakkaten ben niye böyle ayarlamışım bilmiyorum. Belki şimdi bulduğum pdf benim karta ait değildir.
 
Bir de yabancısı olduğum Motor tuning ekranında "Step Pulse 1-5 us" ve "Dir Pulse 0-5" kısımları. Bunu araştırsam iyi olur.
 
Ülen,, kör öldü badem-ceviz-fındık-fıstık derken ,, bildiğin cezerye gözlü oldu
 


offset ayarlarına da bakalım diyecem ama ayıp olur.
 
Offset ekranını hayatımda hiç açmadım ama bakalım senin hatırın için. Akşam ekran görüntüsü alayım.
 
Bir de yabancısı olduğum Motor tuning ekranında "Step Pulse 1-5 us" ve "Dir Pulse 0-5" kısımları. Bunu araştırsam iyi olur.

Artsoft tarafından hazırlanan aşağıdaki videyoda (dk. 11) bu değerlerin normalde sıfır olması gerektiği, sorun halinde 5'e kadar artırılabileceği belirtilmiş. Sıfır bıraktığımızda "normal" haberleşme süresi ile çalışıyor. Optik yalıtıcımızın (Optocoupler-opto kuplörün) hızı yavaşsa, sorunlara neden oluyorsa, süre artırılarak (iletişim hızı yavaşlatılarak?) sağlıklı haberleşme sağlanıyor.

Dir pulse değerinin %99, Step pulse değerinin ise %90 kullacı tarafından değiştirmeye gerek kalmayacağı belirtilmiş. Normalde 1-2 mikro saniye arasında olan bu değer 5 mikro saniye kadar artırılabiliyor. Sorun ise motorun hareket etmemesi veya çalışma sesinin kötü olması.

 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…