USB kontrol kartları ve dizüstü bilgisayarlar

Tamam Yusuf, bugün geçti artık. Yarın deneyeyim.

Düşünüyorum da, hakkaten ben niye böyle ayarlamışım bilmiyorum. Belki şimdi bulduğum pdf benim karta ait değildir.
 
Bir de yabancısı olduğum Motor tuning ekranında "Step Pulse 1-5 us" ve "Dir Pulse 0-5" kısımları. Bunu araştırsam iyi olur.
 
Hayırlısıyla şu benim kartlar gelene kadar TB6560'ı bir çalıştırabileydim. Çalışıyor çalışmasına ama adım kaçırıyor şimdi de. Görünürde hiç bir sorun yok fakat işin sonunda 20mm kalınlığındaki bir parçayı 16mm civarında kesiyor. Mach3 ekranında Z ekseni -20 görünüyor ama. Diğer eksenlerde sorun yok kadar az. 300mm'de belki 0.5mm hata payı var. Ona razıyım ama Z ekseni işi bozuyor.

Ben de şu an araştırıyorum fakat bu arada siz de bir göz atarsanız çok memnun olurum. Belki gözümden kaçan detay(lar) vardır.

Bu arada ekran görüntüsü almak için Mach3 klasörünü dizüstünden flash diske atıp evdeki bilgisayarda açtım ama motor tuning ekranı açılmıyor. 64bit işletim sistemi olduğundan sanırım.


offset ayarlarına da bakalım diyecem ama ayıp olur.
 
Offset ekranını hayatımda hiç açmadım ama bakalım senin hatırın için. Akşam ekran görüntüsü alayım.
 
Bir de yabancısı olduğum Motor tuning ekranında "Step Pulse 1-5 us" ve "Dir Pulse 0-5" kısımları. Bunu araştırsam iyi olur.

Artsoft tarafından hazırlanan aşağıdaki videyoda (dk. 11) bu değerlerin normalde sıfır olması gerektiği, sorun halinde 5'e kadar artırılabileceği belirtilmiş. Sıfır bıraktığımızda "normal" haberleşme süresi ile çalışıyor. Optik yalıtıcımızın (Optocoupler-opto kuplörün) hızı yavaşsa, sorunlara neden oluyorsa, süre artırılarak (iletişim hızı yavaşlatılarak?) sağlıklı haberleşme sağlanıyor.

Dir pulse değerinin %99, Step pulse değerinin ise %90 kullacı tarafından değiştirmeye gerek kalmayacağı belirtilmiş. Normalde 1-2 mikro saniye arasında olan bu değer 5 mikro saniye kadar artırılabiliyor. Sorun ise motorun hareket etmemesi veya çalışma sesinin kötü olması.

 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,832
Mesajlar
920,848
Kullanıcılar
450,924
Son üye
ayhankarmn

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst