USB kontrol kartları ve dizüstü bilgisayarlar

Evet, ben de biraz once step p. degerini 5, dir p. degerini 0 ayarladim. Motorlar gurultu cikarmaya basladi. Diger taraftan dip switchleri %75 ayarladim. Uzun bir program calistirdim. Bittiginde eksenleri eve cagiracagim ve adim kaybi olmus mu bakacagim. Olmussa vazgececegim.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
 
Sanki doğru olan, sıfırla başlayıp sorun olması halinde yavaş yavaş artırmak gibi. Değerleri artırdıkça iletişim önemli oranda yavaşlıyor. İletişimi yavaşlatmanın makinanın performansını etkileyip etkilemediği belirtilmemiş.

"Step Pulse" ve "Step Dir" değerleri sıfır iken sorunsuz çalışan bir CNC de;
Bu değerleri 5'e (max) çıkartırsak (iletişim hızını yavaşlatırsak) makinanın performansında bir değişim oluyor mu? Bilen bir arkadaş yanıtlayabilirse sevinirim.
 
Son düzenleme:
Gelisme var. Dun 20'de 4mm kayip vardi. Simdi 20'de 1mm kayip var. Soylediginiz gibi asgari degerlere cekip tekrar denemekte fayda var.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
 
Tekrar dinleyince önemli bir ayrıntıyı atladığımı farkettim. "Dir Pulse" değerini her yön değiştirdiğinizde bir adım kaybediyorsanız artırın diyor.
 
Ümitsiz! Ne denedimse olmadı. Sanırım adım kaybından daha çok kart üzerinde arızalanan başka bir bileşenden kaynaklanıyor.

Z ekseninin entegresini lehimlerken havyanın ucunu hatayla 2 pine temas ettirip kıvılcım çıkarttığımı hatırlıyorum. Demek ki entegrede statik elektrik var ve belki de ben istemeden kısa devre yaptırdım. Atıyorum tabi, elektronikten anlayan bir arkadaşın yorumunu almak lazım. Eğer sorun buysa elimde son bir TB6560 kaldı. Onu lehimleyebilirim.
 
Kartta ki elektriği keserek yaparsın artık lehimi bu sefer kıvılcım çıkmaz ama düzgün çalışabilir
 
Yahu kartı söküp lehimlemiştim zaten. TB6560'ın içinde statik elektrik var sanırım demek istiyorum.
 
karttaki kondanstörlerdeki elektrik dolu kalıyor.kondanstörleri boşaltıp ondan sonra lehim yapmakta fayda var. Bende o şekilde taktığım tb 6560 hasar görmüştü.sonra onu da değiştirdim düzelmişti.
 
TB6560 datasheet'ten bir paragraf.


Bunlar Elektrostatik boşalmaya karşı çok hassas. Taşırken ortamın (entegrenin içinde olduğu poşet mi artık her neyse) elektrostatik boşalmaya karşı korumalı olduğundan emin olun. Ayrıca ortamdaki ısı ve nem makul ölçüde olsun diyor.

Tabi datasheet'te pinleri birbirine değdirmeyin yoksa ziyan olur demiyor. Kullanıcının o kadar beceriksiz olmadığını varsayıyorlar.
 
karttaki kondanstörlerdeki elektrik dolu kalıyor.kondanstörleri boşaltıp ondan sonra lehim yapmakta fayda var. Bende o şekilde taktığım tb 6560 hasar görmüştü.sonra onu da değiştirdim düzelmişti.
Tamam ama kondansatörde yüklü olan elektriği nasıl boşaltacağım?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…