UV LAMBA TRAFOSU HAKKINDA

merhaba eser uv lambaların çeşitli kullanım alanları var.Biz ise uv lambaları çatlak kontrol cihazlarında kullanıyoruz ve imal ediyoruz. Bir balast ignatör ve uv lamba ile kolay yapılabilir.Yalnız biz bu uv lambalarda ışık dalga boyu 365 nm ve insan gözüne zarar vermemesi için özel filtre cam kullanıyoruz. Şu an yenı bir çalışma yapıyoruz led uv lamba bu konuda prototıp yaptık ve ıyı sonuç aldık. Uv lambalarda aşırı ısı söz konusu ve belirili zamanlarda ampulunu değiştirmek gerekiyor. Led uvler bu konuda iyi.Balast ve ignatörlü uv lambalarda kademe ayarı yapılamıyor ama led uv lambalarında yapılabilyor çünkü içinde bir sürücü devre var.
kusura bakmayın yeni gördüm evet kullanım alanları geniş yok benim bahsettiğim uv lambada kademe ayarı yapılabiliyor. kademe ayarı yapılırken ararya fotoğraftaki trafolar bağlanıyor şok trafo ne amaçla kullanıldığını halen çözebilmiş değilim.
 
o trafolar kademe yükseltmek için 1. lambayı acarsın 1. lamba yarım gucte yanar 1. trafoda calısır
1.lamba boyayı kurutmuyorsa tam güçe alırsın yani 2. trafoyu devreye alırsın bu kadar basit
 
3000 W.ülyraviyole lambanın çalışma gerilimi ne kadardır.Epey aradım işe yarar bir bilgiye ulaşamadım.Bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum.selamlar.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,750
Mesajlar
929,594
Kullanıcılar
452,488
Son üye
oozgur

Yeni konular

Geri
Üst