uydu yayını

Arkadaşlar evimde digitürk kullanıyorum;ancak üyeliğimi iptal edip normal uyduya geçmek istiyorum.Merak ettiğim konu mevcut dijitürk servisinin ayarladığı çanak pozisyonuyla normal uydu yayının çanak pozisyonu aynı mıdır? Yani ben receiver'in menüsünden girip ayarlayıp normal uyduya geçme imkanım var mıdır?

Arkadaşlar evimde digitürk kullanıyorum;ancak üyeliğimi iptal edip normal uyduya geçmek istiyorum.Merak ettiğim konu mevcut dijitürk servisinin ayarladığı çanak pozisyonuyla normal uydu yayının çanak pozisyonu aynı mıdır? Yani ben receiver'in menüsünden girip ayarlayıp normal uyduya geçme imkanım var mıdır?

Maalesef böyle birşey söz konusu değil. Eğer seyretmek istediğiniz kanallar bizim yerli kanallar ise digiturkün (eutelsat) uydusunda bunları bulamazsınız. Digiturk kanalları şifrelidir. Onun haricinde bu uyduda birkaç tane avrupa kanal daha bulunur ama seyredilecek cinsten değildir.

Yapmanız gereken bir satfinder kullanarak ya da TV yi görecek şekilde Türksatı bulmanız olacaktır. Receiver kumandasından kurulum (install) menüsüne ulaşıp burdan Türksat uydusunu seçip, sinyal seviyesi ve kalitesi barlarına bakarak çanağı yavaş yavaş sola doğru çevirmeniz gerekecek. İlk alacağınız yayın muhtemelen hotbird olacaktır. Sola çevirmeye devam ederseniz Türksatı da yakalamış olacaksınız. Kolay gelsin.

Forum istatistikleri

Konular
129,835
Kullanıcılar
452,663
Son üye
Yılmaz Çetiner

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri