Uzak mesafeye evden elektrik taşımak

Topraklaması, kaçak akımı, sigortası bunlar gökten zembille mi inecek ? Ya da forumdan birisi gidip bir zahmet bahsedilen kesitlere göre seçimini yapıp bağlayacak mı? Hiç meslekten olmayan insanlara ne tavsiyeler veriliyor. Şaşırmamak elde değil. Ev içi tadilat için bile EİT yönetmeliğine göre proje ve onay gerekirken 100 metre ötedeki müştemilata elektrik izinsiz nasıl çekilir? Zaten izin de verilmez . Merdiven altı forum olduk da haberimiz mi yok.

Son düzenleme:
Sn.Under Ground, onay kısmı hariç bahsettiğiniz hususlar doğrudur. Aslında onay ve tadilat projesi de doğrudur. Ama siz hiç tadilat projesi ve veya normal proje onayı için kurumlarda tecrübe deneyimleriniz mi. İstisnalar haricinde hem para hem zaman israfı nedeniyle insanı hayattan bezdirirler. Bu ve benzeri işlerde mümkün olduğunca Tedaş A bulaşmadan işi yapmak daha iyidir . Tedaş onayı olmaması teknik gereklilikler den düşük tesisler kurulması kabul edilebilir manasına gelmesin. Çünkü Tedaş in veya denetim şirketlerinin işleri ne şekilde yaptığı tartışılır.

Sn.Under Ground, onay kısmı hariç bahsettiğiniz hususlar doğrudur. Aslında onay ve tadilat projesi de doğrudur. Ama siz hiç tadilat projesi ve veya normal proje onayı için kurumlarda tecrübe deneyimleriniz mi. İstisnalar haricinde hem para hem zaman israfı nedeniyle insanı hayattan bezdirirler. Bu ve benzeri işlerde mümkün olduğunca Tedaş A bulaşmadan işi yapmak daha iyidir . Tedaş onayı olmaması teknik gereklilikler den düşük tesisler kurulması kabul edilebilir manasına gelmesin. Çünkü Tedaş in veya denetim şirketlerinin işleri ne şekilde yaptığı tartışılır.
Biz burada doğruları söylemekle mesulüz. Doğruların nasıl esnetilebiceği ya da delinebileceği konusunda öğüt veremeyiz. Yoksa mahalle elektrikçisinden ne farkımız kalır. Zaten farkımız yok deniyorsa diyebileceğim birşey yok.

Benim önceliğim , teknik ve bilimsel doğrulardir. Bürokratik prosedürler , hele ülkemizdeki saçma sapan uygulamalar benim için köprüyü geçene kadar ayıya dayı demekten ibarettir.

Yahu bir sitem de sana @fahri yetiş baba . Nasrettin hoca gibi herkese sende haklısın diyorsun.
Hocam teoride çok haklısınız. Bir çok girişimde de bulundum konu ile alakalı. Gerekli belgeleri topladım. Arsamız komşu parselimizle tek tapu hisseli, komşumuzdan konuya rızasına dair dilekçe bile aldım. Ben şu anda Adana'da ikamet ediyorum. 2 kez keşif randevusu almama, toplam 500 km yol yapmama rağmen 2 randevusuna da gelmeyen enerjisa gibi bir kurumla muhattabım. Şu anda randevu kayıtlarımı görüntülemek için sistemlerine bile giriş yapamıyorum. Buraya atacaktım yoksa. Bulunduğum bölgede bazen 5 günü bulan elektrik kesintileri yaşınıyor. Yaşlı annem babamı ısıtmak için kaç kere Adana'ya getirmek zorunda kaldığımı hatırlamıyorum. Bu işler kırsalda şehirde yürüdüğü gibi yürümüyor anlayacağınız. Onlarda bunun farkında ve hiç birinin umrunda bile değiliz. Ee bunlar oluyor diye kanunsuz işmi yapacaksın şimdi? Kusura bakmayın kanuna riayet etmeyen, müşterileri kendi köleleriymiş, sanki rica minnet bana bedava hizmet veriyormuş gibi hizmet eden kuruma bende bu kadar kanunsuzluk yapmayı kendime hak görüyorum.
Topraklaması, kaçak akımı, sigortası bunlar gökten zembille mi inecek ? Ya da forumdan birisi gidip bir zahmet bahsedilen kesitlere göre seçimini yapıp bağlayacak mı? Hiç meslekten olmayan insanlara ne tavsiyeler veriliyor. Şaşırmamak elde değil. Ev içi tadilat için bile EİT yönetmeliğine göre proje ve onay gerekirken 100 metre ötedeki müştemilata elektrik izinsiz nasıl çekilir? Zaten izin de verilmez . Merdiven altı forum olduk da haberimiz mi yok.
Bu konuda teknik bir destek alacağım tabiki, Hafta sonları spiral kaynak makinesi çalıştırıp kapı pecere işleri yapacağım ve elektrik çekmem gerekiyor haliyle. Madem kablo çekeceğim nihai hattıma uygun birşey olsun diye düşünmüştüm hocam.

Forum istatistikleri

Konular
130,235
Kullanıcılar
453,441
Son üye
mehmet_kzl34

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri