Uzaktan aydınlatma kontrolü

Muhip

Üye
Katılım
11 Tem 2008
Mesajlar
195
Puanları
1
Bir atölye veya bir alandaki lambaların uzaktan,pc den(200-500 metre gibi ) kontrolü ile ilgili elinde projesi olan ekleyebilir mi ?

Bu kontrolde pc 'de kullanılan programlar nelerdir,Scada mı kullanılıyor,bu işe özgü software mi var ?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Yerlel ağ bağlantısı şeklinde mi? Yani tek bir switch / hub a bağlı bir sistem ile mi...Yoksa RF modülatörlerlemi (kablosuz) nasıl düşünüyorsun?
 
Bunu sınır tanımadan GSM modül yardımı ile sms göndererek yapabilirsin.Maliyetide 300 € gibi olur.
 
Yerlel ağ bağlantısı şeklinde mi? Yani tek bir switch / hub a bağlı bir sistem ile mi...Yoksa RF modülatörlerlemi (kablosuz) nasıl düşünüyorsun?

Aslında bir arızaya gittim.Aydınlatma dağıtımı yapılan bir pano (ana şaltere girmişler ordan baralara baralardan 3 tane kompakt şalter bunun çıkışından da 3 tane trifaze KAKR ), lambalar uzaktan yakılıyor,içinde proje varmış ama parçalanmış.Benim merak ettiğim uzaktan,pc den kontrolün nasıl olduğu idi.
KAK lardan monofaze sigortalara girmişler,monofz sigorta çıkışları kontaktör ana kontaklarına...
Uzaktan kontaktörleri çektiriyorlar,ama o kadar çok yardımcı kontak kullanılmış ki,(devreler oluşturmuşlar )detaylı takip etmeye zamanım kalmadı.
 

Ekli dosyalar

  • Image(177).jpg
    Image(177).jpg
    26.1 KB · Görüntüleme: 76
  • Image(178).jpg
    Image(178).jpg
    32.5 KB · Görüntüleme: 63
  • Image(176).jpg
    Image(176).jpg
    30.3 KB · Görüntüleme: 48
  • Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    93.9 KB · Görüntüleme: 68
Bu bahsettiğin kontaktörleri PC üzerinden mi çalıştırıyorlarmıymış?
Yani var olan çalışan bir sistem mi yoksa sen buna PC kontrollu devre mi eklemek istiyorsun tam anlayamadım...
Eğer resmini eklediğin sistem PC ile kontrol ediliyorsa ayrıca bir " Röle Kartı" olması gerekir ki kontaktörler sürülebilsin...
 
RF ıle alıcı verıcı bırbırını goruyorsa çok rahat vede kolay yapılabılır gormuyorsa arada engel bına vs varsa iki pmr telsiz kuçuk bır tadılatla istedığını yaptırabılırsın yazılımlada olur dtmf gondererek enfazla 15 ayrı lambayı kontrol edebılırsın
 
hocam ben bu resimlerde uzaktan kontrol ünitesi veya farklı bi cihaz göremedim, sanırım ana şalter çıkışında, her hattı ayrı ayrı kontaktörlerden geçirmiş ve kontaktör çıkışlarındada her faza ayrı sigorta kullanmış. kontaktörlerin bobin uclarınada büyük ihtimalle zaman saati koymuşlardır farklı zamanlarda devreye girmeleri için diye düşünüyorum. tabi fotosel gözde olabilir ama bu her hatta farklı kontaktör kullandığına göre fotosel göz kullanmak biraz mantıksızlık olurdu sanırım. bence yapman gereken kontaktörlerin bobin uçlarına giren kablonun nerden geldiğini takip etmek.o sana biraz bilgi verir.
 
Muhip;


O sistemde Honeywell Scada sistemi var. Galeride üzerinde Honeywell yazan panoların içerisini açarsan, Bir adet server ve çok miktarda I/O kartı göreceksin. Ek olarak Lion-Bus-Ethernet Converter Modülleri var. Yani MB tarafından SCADA ile kontrol ediliyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,820
Mesajlar
920,765
Kullanıcılar
450,909
Son üye
Kuzey27

Yeni konular

Geri
Üst