Kesinlikle katılıyorum yerli üreticileri desteklemek lazım , fakat yerli üreticilerinde kendilerine biraz çeki düzen vermeleri lazım. 6-7 senedir bu işin içindeyim , söylediğiniz firmanın uzun süre distribütörlüğünü yaptım. Sürekli arızalanan elektronik kartlar , redüktörler , yetersiz teknik destek , kesinlikle olmayan garanti , ve kafadan sallama 10 yıl parça bulundurma garantisi, ... 2 sene önce aldığım malzemenin şu an yedek parçası yok kendin yaptır demeleri gibi... Üstelik kesinlikle bayilik sistemleri yoktur , çoğu zaman kendileri de bayi ile rekabete girerek daha düşük fiyatlarla son kullanıcılardan işi alır. Lifeguard dediğiniz markayı düzeltiyorum , Aslı Life 'tır. Yanakayar serilerinin modeli Acer , doksan derece kapı motorları serilerinin modeli OPTIMO ve tavana açılır kapı motorları modeli PROBO 'dur. Life dediğiniz firmanın elinden başka ithalatçılara geçmiştir ve bir süre sonra yanayakar motorlarda yürüme problemi (sargının ataleti) yüzünden piyasada silinmiş gibi birşeydir. Dediğiniz firma Life motorların birebir aynı kopyasını yapsa da , yinede kalitede dediğiniz gibi hiç başarılı olamamıştır. Kumanda ve fotosel sensör (bir zamanlar kontal sensörlerde de röle yapışık kalması problemi vardı) kullanılabilir.
Bft marka italyandır , ürünlerinin çoğu iyidir. (sectional kapı sistemleri motorları encoderli olmalarından dolayı coğu zaman montajdan sonra sorun çıkarır.) Birde bir türlü anlam veremediğim 600 kg 'lık motorların çıkış dişlilerini değiştirerek 800 kg yapmaları ... motor aynı , redüktör aynı , sistem birden bire 800 kglık oluyor , hiçte mantıklı değil...
Bunları neden söylüyorum ? Keşke yerli üreticiler düzgün çalışsalardı da , bizlerde yabancılara para kazandırmak zorunda kalmasaydık ... O yüzden siz iyi araştırın.