Uzaktan kumandalı tekne için her türlü yardım ve bilgileriniz itinayla kabul edilir.

ustam bu ve bunun gibilerini seyretmekten yoruldum. ben rs 775 odaklı bir sistem düşünüyorum. bu jet thrusterdan zaten iki tane var elimde. biri küçük 775 için uygun değil, diğeri ise büyük onu kendim dizayn ettirdim ve bastırdım. ama yaptığım hatalar sonucu büyük olduğu için bu projemde kullanamayacağım. güzel ülkemde usta ve esnaf bulmak çok zor. plastik sayılır işleyecek tornacı bulamadım. sıfırdan yenisini yapmak daha ucuza geliyor. 775 için yani fırçalı motor için video verirseniz zevkle izler ve size teşekkür ederim. bu arada yüksek devirli fırçasız motorlar sanılanın aksine denizde suyun içinde yüksek performans için kötüdür. tabii ki bu da göreceli. yüksek devir planya deplansmanlı teknelere uygundur. sürat tekneleri için. yani yük çekemez. kendi başına hızlı gidebilir. sırtı çekemez mesela. yine de ilginiz için çok teşekkür ederim.

Bu üründe üç sorun var.

1- akım 30 amper ama bu akım gerçekte verecek bir kart değil.
2- Bu kart sulu ortamda çalışacak alacağın ürün Su geçirmez olmalı.
3- soğutucu yok.

Bu ürünü ilk başta kullanabilsen bile kısa sürede arıza yapacaktır.
dövme çocuğu, alternatif göster. buldun barnak kadar çocuu, dööv düvebildiğin kada. ağlıyarım bak soona

Motor ve pervane seçimi tekne dizaynının en belalı tarafıdır. Deneme yanılma ile yapacağınıza alttaki linkte olduğu gibi hazır kitler var. Hesabı, kitabı, emniyeti hesaplanmış yapılmış. https://tr.aliexpress.com/item/4000...*MTczNTU2ODM0NC42MS4xLjE3MzU1Njg0NzAuNjAuMC4w
Uzaktan kumanda konusuna gelirsek, Bu tekne ile ne yapmayı düşündüğünüz önemli. Parakete mi çekeceksiniz, yemleme mi yapacaksınız, yoksa hobi amaçlı mı olacak...? Buna karar verdikten sonra almanız daha iyi olur. Ya da ilerde bundan para da kazanırım derseniz belki de daha genel amaçlı uzaktan kumanda almanız gerekebilir. Mesela almışken 8 kanallı olsun tekne üzerinde başka alet edavatı da çalıştarabilirim diye düşünebilirsiniz.

Motor ve pervane seçimi tekne dizaynının en belalı tarafıdır. Deneme yanılma ile yapacağınıza alttaki linkte olduğu gibi hazır kitler var. Hesabı, kitabı, emniyeti hesaplanmış yapılmış. https://tr.aliexpress.com/item/4000061960833.html?spm=a2g0o.productlist.main.3.371b6675IqDjgE&algo_pvid=f0bef098-4b84-4818-8554-b0f7bcc7373e&algo_exp_id=f0bef098-4b84-4818-8554-b0f7bcc7373e-1&pdp_npi=4@dis!TRY!671.47!671.47!!!17.94!17.94!@2103919917355683384217092e14c1!10000000154429885!sea!TR!1669769586!X&curPageLogUid=b0JYdAhxZyYM&utparam-url=scene:search|query_from:&_gl=1*1sk7oge*_gcl_aw*R0NMLjE3MzIzNzcwMjMuRUFJYUlRb2JDaE1JZ09TeW8tZnlpUU1WMVNJR0FCMXRKaHV3RUFFWUFTQUJFZ0lMOGZEX0J3RQ..*_gcl_dc*R0NMLjE3MzIzNzcwMjMuRUFJYUlRb2JDaE1JZ09TeW8tZnlpUU1WMVNJR0FCMXRKaHV3RUFFWUFTQUJFZ0lMOGZEX0J3RQ..*_gcl_au*MTM0MTMzNjYzOC4xNzMwNjk5MDQ3*_ga*NTUzNjcwNTk3LjE3MTQ2ODg3NDM.*_ga_VED1YSGNC7*MTczNTU2ODM0NC42MS4xLjE3MzU1Njg0NzAuNjAuMC4w
Uzaktan kumanda konusuna gelirsek, Bu tekne ile ne yapmayı düşündüğünüz önemli. Parakete mi çekeceksiniz, yemleme mi yapacaksınız, yoksa hobi amaçlı mı olacak...? Buna karar verdikten sonra almanız daha iyi olur. Ya da ilerde bundan para da kazanırım derseniz belki de daha genel amaçlı uzaktan kumanda almanız gerekebilir. Mesela almışken 8 kanallı olsun tekne üzerinde başka alet edavatı da çalıştarabilirim diye düşünebilirsiniz.
bunu da incelemiştim dersem bana kızar mısınız acaba? 775 motora 5,5 cm çapta pervane diyor ama tekne boyu vermiyor, deplasma bilgisi sıfır. hangi voltajda çalışacak bilgisi yok (36 volta kadar çalıştırılabilir) gibi gibi bir çok belirsizlik var. işin ilginç bir tarafı var 6 veya 7,5 cm çapta pervanede olabilir 775 ben çevirmem demez, küçült 5 veya 4,5 cm çapta yaparsan da döner yine 775 çevirmem demez. başlangıç olarak yüzsün yeter. sonra değişik eklemeler yapacağım. amatör balıkçı tenkesi olarak dönüşecek ilerleyen zamanlarda. hız da verim alırsam da kabuk üzeri değişimle, sportif bir görünümle hızlı model hobi teknesi olarakta kullanılabilir.
ilginiz ve tavsiyeniz için teşekkür ederim.

bunu da incelemiştim dersem bana kızar mısınız acaba? 775 motora 5,5 cm çapta pervane diyor ama tekne boyu vermiyor, deplasma bilgisi sıfır. hangi voltajda çalışacak bilgisi yok (36 volta kadar çalıştırılabilir) gibi gibi bir çok belirsizlik var. işin ilginç bir tarafı var 6 veya 7,5 cm çapta pervanede olabilir 775 ben çevirmem demez, küçült 5 veya 4,5 cm çapta yaparsan da döner yine 775 çevirmem demez. başlangıç olarak yüzsün yeter. sonra değişik eklemeler yapacağım. amatör balıkçı tenkesi olarak dönüşecek ilerleyen zamanlarda. hız da verim alırsam da kabuk üzeri değişimle, sportif bir görünümle hızlı model hobi teknesi olarakta kullanılabilir.
ilginiz ve tavsiyeniz için teşekkür ederim.
Satılan ESC lerde sınır 2S 7.4 volt yani pervaneyi takıp denemekten başka çare yok.
Gemi boyu önemsiz. Gemi uzun olur sürtünme kuvveti az olur. Kısa olur çok olur.
Gittiği tarafa bakan yüzey alanı ve şekline bağlı. Bıçak gibi keskin olursa düşer.
Onun hesapları çok zor. Kafası çalışanlar bile deney yapmadan ölçmeden çözemezler. :)
Kumanda almadan 8 volt ile direk çalıştır suda nasıl gittiğine bak.

Satılan ESC lerde sınır 2S 7.4 volt yani pervaneyi takıp denemekten başka çare yok.
Gemi boyu önemsiz. Gemi uzun olur sürtünme kuvveti az olur. Kısa olur çok olur.
Gittiği tarafa bakan yüzey alanı ve şekline bağlı. Bıçak gibi keskin olursa düşer.
Onun hesapları çok zor. Kafası çalışanlar bile deney yapmadan ölçmeden çözemezler. :)
Kumanda almadan 8 volt ile direk çalıştır suda nasıl gittiğine bak.
yok aslında maket veya değil fark etmez hesabı kitabı var. hatta o kadar ileri ki, pervanenin büyüklüğü Hp gücü, kanat sayısı picth dediklerini bile hesaplayabiliyorlar. ama konu bizimki gibi eski usul göz kararı olunca, hesap olmuyor. yine de temel formüller üzerinden yaklaşık kabaca bir hesaplama çıkar ama benim bilgim yetmiyor. bir de bir güzellik var bizim işlerde, pervane büyük gelirse, küçültmek kolay ama küçük gelirse olmuyor. büyütemiyorsun.

Forum istatistikleri

Konular
130,213
Kullanıcılar
453,379
Son üye
ayse.46

Yeni konular

Geri