Uzatma prizinde ki kontrol kaleminin cansız yanması

Servis prizde gerilim ölçümü yaptı mı? Evde daha önce benzer bir arıza oldu mu?

Saygılar....
Hayir daha önce boyle patlama duman cikma vs olmadi. Bu sekilde bozulan bir cihazim da olmadi. Herhangi bir ölçum yapilmadi

Servis hatalı. Neden kutuyu kendim açıp ta kurulumu yapamıyorum? Elimden bu işler geliyorsa dahi neden servisi beklemek zorundayım.

Cevap;
1-Çünkü servis cihazın kutudan sağlam çıktığını görmeli, bize güvenmiyor.
2-Çünkü servis olası bir hataya karşı kurulumun sorunsuz olması için genel kontrolleri yaparak cihazı çalıştırmalı. Biz o bilgi ve donanıma sahip değiliz.
Misal;
Doğalgaz firması gelip evinize bakar. Uygun şartlar sağlanmamışsa gazı açmaz.
Hatalı tesisata gaz verip kullanıcı sağlık sorunu yaşadığında da senin tesisatın kurulumda hatalıymış demez hatta diyemez.
Öyleyse...
Şimdi adamlar paldır küldür gelip hiçbir kontrol yapmadan cihazı çalıştırdıysa ve hatalı kablo nedeniyle cihaz bozulduysa bu benim değil, bilgili tecrübeli olan ve işini doğru yapması gerekip yapmayan servisin hatası.

Cihaz sağlıklı ilk çalışmayı yapmış servis gitmiş ve ben kendi başıma sorunlu bir tesisata takarak cihazı bozmuş değilim ki, kusur bende olsun.
Çok haklısınız maduriyet yasamam halinde ben bu konuda yasal haklarimı arayacagım. Bu olay daha vahim sonuclar dogurabilirdi.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
iyide tv fişi topraklı değilki istersen faz bağla toprak kablosuna yinede patlamaz büyük ihtimal tv arızalı imiş fişi takınca kısa devre filan yaptı
 
Suuny marka led tv'de iç fabrikasyon hatasıyla oluşan bir patlamadır bu, başka bir izahı da aslında hiç görünmüyor, topraklamayla veya toprak kablosuyla hiç ilgili değil, direk bu ürünün iç hatasıyla ilgili görünüyor. Hakkınızı mutlaka arayın. Kolay gelsin.
 
ben zamanında crt tvde saptırma bobini yanan tv görmüştüm birde bordu kırılmış ama genede satılmış tv gördüm iki tvyi alan vatandaşlar da kafası bozuktu...
o tv markası tarih oldu orient mi ne?
 
sunny bana göre iyi marka yıllardır uydu alıcısını kullanırım arıza filan yok çevremede aldırdım sıkıntı çıkan olmadı tabi elektronik alet arıza çıkabiliyor yani genel olarak ben memnunum sunny ürünlerinden
 
Sunny aslında sony'e olan söyleniş benzerliğiyle piyasaya sırf biraz dikkat çekmek için çıkmış Uzakdoğu markası değil midir? (benim kendi yorumum böyledir) Şimdi aklıma geldi, hiç anlatmadan da geçemeyeceğim bunu.

Sharp marka iyi bir hesap makinesidir, iyi bilirsiniz, ben de öğrencilik yıllarımda shrap marka iki harfin yer değişmesiyle yapılmış kalitesiz bir hesap makinesini dikkat etmeden ucuz fiyata aldım ve memnun kalmayıp (Tuşları çok yumuşaktı sanırım.) bunu en yakınımdaki bir arkadaşıma aldığımdan daha düşük bir fiyata hemen de sattım. Bu harf oyununa bir kez düştüm ben, herkes de düşebilir, buna çok dikkat edin! Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
bende Mikado MD2012 ve MD3012 2.1 hoparlör var bende iyi ama bazıları onlarla kafayı bozmuşlar ne bekliyorsalar? Linux Mint ile 4.2(4.0) ses ayarladım canavar youtube'ta 5.1 ve 7.1 ses desteği varmış bunu onularla gördüm duydum...
buda bass testi.
2.0 ayarlayınca bütün kanallar ön sağ,sol oluyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,833
Mesajlar
920,855
Kullanıcılar
450,929
Son üye
tuanayildiz

Yeni konular

Geri
Üst