Uzun bir yüksek gerilim hattı

bloooom

Üye
Katılım
3 Nis 2007
Mesajlar
7
Puanları
1
Konum
Teiaş
Uzun bir Yüksek Gerilim Hattının her iki ucundaki baraya doğru da reaktif akış var ise, (bara gerilimleri birbirine yakın ve her iki trafo merkezi de reaktifi negatif yani kendi barasına doğru olduğunu okuyor) bu durum hattın ortasında biryerlerde gerilim bir kaç kV daha yüksek demek oluyor galiba, bu durumun bir modeli ya da örnek hesabı var mıdır?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Reaktiften kapasitifi kastediyorsanız, doğrudur. Enerji nakil hattı bu durumda 380 kV'larda kapasitif bir yük gibi davranır. Her iki yönde de eğer aktif yük çekişi azsa her iki tarafta da kapasitif sayaçlar endüktif sayaçlara göre daha çok dönecektir. Eğer bir tarafta fazla bir yük çekişi oluyorsa diğer taraf kaynak durumuna geçecek böylece daha az veya hiç kapasitif çekmeyecek, böylece o tarafın endüktif sayacı da dönmeye başlayacaktır.
 
Arkadaslar nolur yardim edin. Siz bu islerin babasisiniz. Iznik sahilde bir arsa alicam icinde boyle bir direk var. Bu yuksek gerilim hatti mi nolur...
 

Ekli dosyalar

  • 2014-11-18 18.23.03.png
    2014-11-18 18.23.03.png
    970.2 KB · Görüntüleme: 37
Arsanız çok kıymetliyse (üzerine imar izni alabiliyorsanız), dağıtım firmasına deplase masraflarını kendiniz karşılamanız kaydıyla müracaat edebilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,183
Mesajlar
924,001
Kullanıcılar
451,541
Son üye
hyo23

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst