Vakitmatik

Smd kondansatör gözle sağlam gözükebilir ama elektrik geldiğinde saptıyor kutuplu kutup süs kondansatör ler gözle sağlam gözüküyor ama değer kaybı olduğu zaman cihazın sağlıklı çalışmasını önlüyor smd kondansatör larin üzerinde değer yazilmiyor onun için ölçüm yapsanda sağlam olup olmadığını bilemsin sağlamlik testi için şema gerekli dır
Şemasını bulamadım hocam elinde olan arkadaşlar varsa paylaşırsa sevinirim şunjda belirteyim voltaj geldiğinde 4.74 volt geliyor

Arkadaşlar elimde bulunan vakitmatik cihazımızın vakit saatlerini gösteriyor ancak zaman yani saati göstermiyor ne yaptımsa olmadı Ds1307 saat entegre si 18f46k22 E PT microchip ve 7 segment display kullanılmış. Bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var nereye bakmam lazım turuncu olarak işaretlediğim yerler çalışmıyor
Ekli dosyayı görüntüle 64017Ekli dosyayı görüntüle 64021Ekli dosyayı görüntüle 64018Ekli dosyayı görüntüle 64019Ekli dosyayı görüntüle 64020
Sana bir fikir daha vereyim çalışmayan yerlerin let pinlerine yeni lehim ver dene olmazsa ve mavi ve sarı kondansatör leri sok aynı değerde yenisini tak çalışabilir eyer çalışmasa benim yapacak birşey yoktur ben İstanbul esenyurta oturuyorum eyer yakinsan getir bakayım

Genelde pic (mikro kontrolörler) düşük voltajda dengesiz çalışırlar! Besleme adaptörünü değiştirip yeniden deneyin derim.

Genelde pic (mikro kontrolörler) düşük voltajda dengesiz çalışırlar! Besleme adaptörünü değiştirip yeniden deneyin derim.
Adaptör olmadı başka arızası galiba

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
130,336
Kullanıcılar
453,627
Son üye
2CE

Yeni konular

Geri