vakumlu kesiciler

Katılım
8 Şub 2008
Mesajlar
52
Puanları
1
Yaş
40
arkadaşlar vakumlu kesiciler cok yakında bir türk firması tarafından türkiye pazarına sunulacak.
bu kesiciler hakkında teknik bilgisi olan varsa bana yardımcı olabilir mi?
bu kesicilerin SF6 gazlı kesicilere göre bircok avantajı oldugunu duymuştum
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
sn : savarona_35

Siemens'in vakumlu ve sf6 gazlı kesiciler hakkındaki karşılaştırma yazısı ektedir umarım bir fikir verebilir.

Kolay Gelsin...
 

Ekli dosyalar

  • vakum & sf6 .rar
    542.9 KB · Görüntüleme: 2
vakumlu kesiciler bircok yonden sf6 gazlı kesicilere gore avantajlıdır. nitekim metal clad ve metal mahfazalı mödüler hücrelerdede özellikle vakumlu kesiciler kullanılmaktadır. Bunlar acma kapama ve diger özellikleri bakımından farklılıklarını netten kısaca bulabilirsiniz.Vakumlu kesiciler patladıgı zaman fazla bir dagılma olmamakta ve cevresindeki akım trafosu kablo baslıgı ve benzeri techizata fazla bir zarar vermemektedir.
 
Vakumlu Kesicilerin Yıllık periyodik bakimi hakkinda bilgi sahibi yada Dokumanı olan varsa
Ekleyebilirmi...
Tesekkurler
 
kontak geçis direnclerinin değerlerini olcup ona gore kutuplar hakkında bilgi edinebilrisiniz.
 
arkadaşım sana en önemli özelliğini söylüyorum ; can güvenliği konusunda vakumlunun üzerine yok nedenine gelince sf6 gazı normal halde iken zehirsiz, havadan ağır, dielektrik kat sayısı yüksek olan ark söndürmede çok iyi sonuçlar çıkaran bir gazdır ancak ark söndürme hücresi herhangi bir sebepten dolayı tahrip olursa çevreye yayılan partiküller çok zehirleyicidir. ayrıca patlama videosunu seyretmiştim metal glad hücre içinde olmasına rağmen resmen bomba gibi patlıyordu.

vakumlu kesiciye gelince ark söndürme prensibi tamamen ark söndürme hücresinin vakum altına alınması ve bu sayede oksijensiz ortamda ark oluşamadığı prensibi ile çalışıyorlar. kesiciler içersinde iki kontak arası mesafenin en az olduğu , kapama ve açma sürelerinin en hızlı olduğu kesici tipidir.ayrıca kesici ark söndürme hücresi tahrip olursa bir plastik şişenin erimesi gibi çevreye çok az alev bırakarak tahrip olur. açma esnasında eğer tahrip olur ise çevreye bir miktar X ışını yayar. bu ışın kansorejen etkiye sahiptir ama sadece 1-2 metre etkilidir. zaten kesicilere çoğunlukla uzaktan kumanda verilir. vakumlu kesici patlasda bile çevreye zarar vermez

bu nedenlerden dolayı vakumlu kesiciler tercihimdir.

not: vakumlu kesiciler 72 kilovolta kadar kullanılır. ( şimdilik :))

sf6 gazlı kesiciler 800 kv ' a kadar kullanılır.
 
kertenkelebek arkadşım verdiğn bilgiler için cok tşk ederim..
 

Forum istatistikleri

Konular
129,165
Mesajlar
923,870
Kullanıcılar
451,516
Son üye
SERDAR ASLAN

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst