VARKOMBİ-12 Alr05 ve Alr08 ALARMLARI

mstyalvac

Üye
Katılım
12 Ara 2008
Mesajlar
428
Puanları
1
Bir sistemde kondansatörler tam yükte bile devreye girmiyor,fazların dağılımındada bir terslik yok akım değerleri hemen hemen aynı fakat Alr 05 ve Alr 08 alarmlarını gösteriyor bunun sebebi ne olabilir ve nasıl giderebilirim?
birde kompazasyon sistemlerinde bi sorun yokken neden normal ışığı yanmaz?normal ışığının yanmaması bi sorun oluştururmu?
vereceğiniz cevaplar için şimdiden çok teşekkür ederim saygılar...
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Röleye tüm fazların Akım Trafoları ile beraber ve sırası ile bağlandığına emin ol...
Referans fazını bir fazdan ,akım trafosunu başka bir fazdan alınmadığından emin ol...
Devrede indüktif özellikli yükler bağlı iken doğru bağlantıyı yaparak ve röle devrede ve kondansatör almaz iken -ise - ; Rölenin ekranında cosfi nin düşük olduğunu ve indüktif özellikte olduğunu gözlemle...
 
sevgili adaşım mesutelb öncelikle cevap yazıdığın için teşekkür ederim..
sistem 5 ay sorunsuz çalıştıktan sonra bu hale gelmiş bağlantıları dediğiniz gibi kontrol ettim bağlantı hatası yok,fakat varkombi-12 rgkr sinde alr05-alr08 alarmı,normal ışığı yanıyor ve ekranda -1,00 yazıyor,bi ara manuele alıp kondansatörleri ölçtüm ve tekrar otomatiğe aldığımda ekranda -0,00 yazdı bir süre ve sonra yine -1,00 yazdı..rgkr sini değiştirsem sorun çözülürmü acaba? ayrıca 2,5kvar ve 5kvar lık 2 kondansatörde etiket akım değerinin altında..
 
Cihaz Mod 2 demi çalışıyor ?
Pekala endeksler ne alemde ? Aktif-reaktif-kapasitif oranları nasıl gidiyor? Sayaç reaktif endeksi ceza sınırını aşmış mı?
 
Son düzenleme:
evet son 8 aydır cezadaymış sistem bize yeni bilgi verildi..

___

ve şu an hala cezada...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Pens ampermetre ile röleye bağlı akım trafolarının röleye bağlı kısmında -devrede yük var iken- akım geçişini gördün mü? Yani rölenin k-l uçlarından akım geçişi varmı?(İndüktif özellikli yükler bağlı iken sayacın Aktif-reaktif sarfiyatını gösteren Puls ledlerini de kontrol et)

Rölenin fazlarının teker teker cosfi sine baktın mı?

Panoda cosfi ölçen multimetre var mı? Varsa değer ne gösteriyor? Yani röle ile aynı mı?

SET menüsünden tAnF ayarı kaç ? Reaktif ceza var ise ayarın 0,00 veya 0,01 yada 0,02 gibi değerlerde ayarla. Ceza sınırları reaktif %20 nin altında kapasitifi ise %15 in altında olacak şekilde ayarla.

Genede olmuyorsa Gelişmiş menüden fabrika ayarlarına geri döndür… tanfi ,ceza sınırları, kademe sayısı ,kondansatör kapasiteleri ,akım trafosu oranını tekrardan ayarla…

Devrede indüktif özellikli yük var iken röle halen -1.00 gösteriyor ise Ve fazlrın teker teker cosfi si de kapasitif özellikli gösteriyorsa ya bağlantılar yanlıştır, ya akım trafosu uçlarını tersleyen bir cihaz bağlıdır (UPS gibi) ya da röle hatalıdır ,baklıma gelenler şimdilik bu kadar...
 
Son düzenleme:
mesutelb kardeşim bugün panoyu tamamı ile incelemeye gittim akım trafolarının bağlantı uçları pas tutmus,hemen siparişimi verdim yarın değiştircem inşallah bu sorunuda bu şekilde halletmiş olacağız..yardımlarından dolayı çok teşekkür ederim..

başka bir sistemde ise normal ışığı yanmıyor? yine varko-12 rgkr takılı sisteme,alarm sinyalide yok bende sistemi tamyükte çalıştırıp kondansatörleri devreden çıkartıp,ölçü menüsünden r,s,t fazlarının ihtiyaç duyduğu kondansatör değerlerine baktım (Qr-Qs-Qt) her faz için 04,68-04,75-04,89 gibi değerler aldım sanırım bu sistemin ihtiyaç duyduğu reaktif güç olmalı..buna dayanarak ortalama her faz için 5kvar die hesaplarsak toplamda 15 kvar yapıyor fakat zaten sistemde 30,5kvar kondansatör var ve tam yükte tüm kondansatörler devreye giriyor ve alr03 hatasını veriyor..alr03 için akım trafosu değerlerini yükselteceğim fakat gerekli kondansatör gücüm konusunda bi fikrim yok..yardımcı olursanız sevinirim..

iyi çalışmalar...
 

Tam yükte pens ampermetre ile röle içinden dolaşan akım ne kadar bi ölç... En fazla 7 amper civarı olsun...Öncelikle 8 amper civarı ise derhal akım trafolarını yükselt ,cezaya girme durumun yoksa röleyide devre dışı bırak ,akım trafo sekonder uçlarını şöntle...
OLC menüsünden mi baktın ihtiyac olan kondansatöre....
Akım trafosu oranı doğru ayarlı mı?bir bak...
 
faz başına ihtiyaç duyulan kondansatör değerlerine şu dizilişinden baktım (KaelVarkombi-12)

Olc--pqs-qr-qs-qt

qr için 04,68
qs için 04,75
qt için 04,89

değerlerini okudum..

akım trafosu oranına hangi menüden bakabilirim? gerekli olan kondansatör gücü bulmada izlediğim yol doğrumudur?

teşekkürler...
 
Doğrudur...
akım trafosu için :Cihazın enerjisini kes 3 sigortayı da indir.Set tuşuna basılı tutarak cihaza enerji ver ve ekranda 'AdU' yazısı görene kadar tuşa bas...Aşağı yukarı tuşlar ile Cset menüsüne gel burada Atrf gelceke oradan akım trafosunu ayarla... 100/5 akım trafosu için 100 e getirirsin...Eğer devam edersen Cset menüsü gelecektir oradan C-01 ..... C-12 ye kadar kondansatör güçlerini fazlara göre kontrol edersin...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…