attmaliduru
Üye
TEŞEKÜRLER
- - - Updated - - -
TEŞEKÜRLER
- - - Updated - - -
TEŞEKÜRLER
- - - Updated - - -
TEŞEKÜRLER
- - - Updated - - -
TEŞEKÜRLER
merabalar...olur bir sıkıntı olmaz....tesisatta ampuller karşılıklı farklı duvarlarda duryor ve tesisat sıva altında kaldı ve tesisat içinden yeni kablo geçirmek imkansız. seri bağlantıyı paralel bağlantıya çevirmem biraz zor olacak .Ben seri bağlantıyı paralele çevireceğimden Ampuller arasında faz kablo bağlantısı var.Anahtarlar bir birine bağlı sıkıntı yok.Ampullerin nötr bağlantısını farklı yerlerden alsam olurmu?
Ampuller arasında faz var demen yanlış yapman gereken değişiklik bu;
Ekli dosyayı görüntüle 12357
EVET ONU KASTETTİMaradaki kabloyu faz ile irtibatlandırmayı kasdetti sanırım...
fazı o şekilde yaptıktan sonra nötrüde bağlantısını yaparsın olay biter.paralel bağlantı şemasına uyun...TAMAM ANLADIM (2.vavyen anahtardan çıkan kablo faz değilmi onun için ampuller arasında faz bağlantısı var yazdım)
yukarda şemada paralel bağlantı için şemada değişiklik yaparak göstermişsiniz teşekürler FAKAT;
tesisatta ampuller karşılıklı farklı duvarlarda duryor ahtarlarda aynı ve tesisat sıva altında kaldı ve tesisat içinden yeni kablo geçirmek imkansız. seri bağlantıyı paralel bağlantıya çevirmem biraz zor olacak .Ben şuanki seri bağlı olan tesisatımı paralele çevirirken 1. ve 2. anahtar birbirine bağlı sorun yok.2.anhtardan çıkan kablo 1.ampule sonra 2. ampule gidecek şekilde bağlı.Ampullerin yakınında nötr bağlantısı ala bileceğim yer var. nötr bağlantısını farklı yerlerden alsam olurmu?