OTTOMAN_34
Üye
Merhabalar,
Simit bir lambayı 2 anahtardan kontrol etmek istiyorum. İstediğim lambanın 2 taraftan da karşılıklı olarak açıp kapatılabilmesi. Araştırmalarım sonucu işime yarayacak devrenin vaviyen devresi olduğunu öğrendim. Yukarıdaki şekilde bir devre tasarladım. Pek kolay bulamadığım sıvaüstü vaviyen anahtarları satın aldım.(Malumunuz standart bir anahtar değil bir tarafı tekli , diğer tarafı 2li farklı bir yapısı var). İki anahtar ve lambayı yukarıdaki şekilde ortadaki beşli klemensle birleştirdim.(bu arada resim tarafımdan çizildi amatörlüğüm için özürler). Tamam istediğim oldu lamba karşılıklı açıp kapatılabiliyor ama diyelim 3 kere karşılıklı aç kapat 4. seferde alttan açıyorum üstteki anahtardan kapatamıyorum; alt anahtardan tekrar kapatınca üst anahtar çalışır hale geliyor kapatıp açabiliyorum. Sorun sürekli üst anahtardan çıkıyor. Acaba devrede bir yanlışlığım mı var yoksa üstteki anahtarda bir bozukluk mu var yenisiyle değiştirsem sorun düzelir mi siz üstatların yardımını beklemekteyim...