VERİ OKUMA PROBLEMİ ?

AR|GE

Üye
Katılım
20 Eyl 2011
Mesajlar
74
Puanları
1
SİSTEMDE S7-300 SİEMENS PLC VE BEIJER EKRAN VAR,BEIJER ARIZALANDI,YERİNE SIEMENS MP277 YENİDEN DİZAYN ETTİK AMA PLC DEKİ VERİLERİ ANLIK OLARAK OKUMUYOR 4-5-SANİYE GEC GELİYOR SEBEBİ NE OLABİLİR ARKADAŞLAR YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM.(26 SAYFA VAR SIEMENS 64 MB HAFIZANIN YARIDAN FAZLASI DOLU O YÜZDEN ALET KASIYORMU ACABA):confused:
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Sn arge mpnin development aşamasında tagların yenileme süresini değiştirdiniz sanırım. Developmenta projenizi tekrar açıp tag listten kontrol edin derim 100ms 500ms 1sn gibi aralıklar mevcuttur. Bu ayar hmı programınızdaki taglarin gösterdiğiniz hafıza alanlarını ne sıklıkta aralıkta okuyacağını belirler.
İyi çalışmalar.
Birde panel ile plc arasındaki bağlantınız nedir mpı,profinet,profıbus portları varmıydı bilmiyorum gerçi mp277lerin.
 
sorunu çözdüm,ben plc programıyla hmı projesini birleştirmiştim,tagları plc den çekmiştim.hmı programında tagları komple hepsini elle tek tek girdim sorun çözüldü...aslında hep birleştirip yapıyordum ama nedense bu olmadı.çok uğraştırdı ama oldu:)
 

Forum istatistikleri

Konular
129,240
Mesajlar
924,571
Kullanıcılar
451,625
Son üye
artm13
Geri
Üst