TAMİRCİLER
Üye
Arkadaşlar vestel marka bulaşık makinası kartı 680 ohm direnç tanıyor değiştirdim fakat aynı arıza devam ediyor resimde mevcut nedeni ne olabilir
Direnci değiştirdim taktım tekrar yandı diğer parçalarda kısa devre görünmüyor .bunları bir kontrol et
o kadar ucuza kaçma entegreyi değiştir. 7 bacaklıDirenci değiştirdim taktım tekrar yandı diğer parçalarda kısa devre görünmüyor .
Bir kaç internette entegre girmiş kart çöp değişmesi lazım dediler .
Bendeki makinada aynı sorun var sistemi çalıştırdığımda tahliye pompasi çalışıyor program bitince sonra su alma ventili devreye giriyor ve hemen akabinde kart patlıyor takip ettigimde şu gentil yolundaki transistör ve direnç patliyorHocam doğru söylüyor bence , değiştirmenize rağmen kısa devre oluşuyorsa entegre kaynaklı olabilir eğer entegre değişimi ile sorun devam eder ise hattı takip edin elemanları söküp dışarda ölçüm yapınız
Ventil arızalıdır devreye girdiğinde transistörü bozuyodur.Bendeki makinada aynı sorun var sistemi çalıştırdığımda tahliye pompasi çalışıyor program bitince sonra su alma ventili devreye giriyor ve hemen akabinde kart patlıyor takip ettigimde şu gentil yolundaki transistör ve direnç patliyor
Degistirdim yine ayni ventil anlık olarak devreye giriyor ve kart patliyor şu ana kadar 6 adet kart patladı bakmadigim yer kalmadı kafayı yedimVentil arızalıdır devreye girdiğinde transistörü bozuyodur.
Bir anormallik olduğu kesin. Kartın ve ventilin fotoğrafını paylaşabilir misin?Degistirdim yine ayni ventil anlık olarak devreye giriyor ve kart patliyor şu ana kadar 6 adet kart patladı bakmadigim yer kalmadı kafayı yedim