vestel klima capasitör

Kondansatör motora ilk hareketi vermek için kullanılıyor.Üstündeki orjinal kond. demekki yeterli gelmişki o değerde takılmış.Düşük değerde takılsa idi motor kalkamayacaktı.Yüksek değer takılırsa motor yine kalkar fakat olması gerekenden daha hızlı kalkar.Kısa vadede sorun olmaz ama uzun vadede motor sargılarına veya mekanik aksama (rulman,mil,balans vb.) zarar verir.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
30+1.5mfarat 370-440vac caoasitör rahatlıkla kullanabilirsin slm
 
sayın rezistans 1.5/30 uf kullanıyorum diyosunuz 18 btu mu klimanız yahu şu sitede tecrübe sahibi 1 tane kilimacı yokmu
 
sayın rezistans 1.5/30 uf kullanıyorum diyosunuz 18 btu mu klimanız yahu şu sitede tecrübe sahibi 1 tane kilimacı yokmu
Yavuz31 ustam merhaba. Serkan ustamın cevabı seni tatmin etmedi mi?;)
Bir zamanlar @kocaeliklimacı vardı. Nerdedir bilinmez. Bir de [MENTION=255313]DGN FRT[/MENTION] vardı. Şahin bakışlı ustamız. Gerçi o klimacı değildi.
Allahtan Serkan_48 ustamız var. Klima yönüyle öksüz kalmıyoruz.
 
hocam kompanazasyon panosunda 10 kwar lık kondanstörün kontaktörü yanmış arkadaş diyorki siemens 3tf 44 kontaktör piyasada yok ne yapabilirim bende mesleğim gereği ona derimki onu aramana gerek yok kardeş entesin varistörlü 12 kw lık kontaktörünü al kullan deri ve kesin sorun çıkartmaz derim ben 40 defa uyguladım şimdi ben şu capacitörü istiyorum

şamwha capacitor co.ltd
amc-45h023008
450 vac
2.5/30mf +- 5%
50/60 hz sh
25/85/21 p1 class a
10000 afc
protected

capacitör üzerinde bunlar yazıyor

vestel 18 btu


bir arkadaş bana çıkıp desinki sende bunun yerine şunu yap ben yaptım klima mesleğimdir rahat ol sorun çıkmaz diyemiyormu
 
Benim yukarıda verdiğim linkte vestel kondansitör diye yazıyor. Değer olarak 30+1.5-2.5 diye yazıyor. Tabi ki üstündeki diğer değerlerle ilgili bir şey diyemem. Hatta genel olarak da hiçbir şey diyemem. Sadece verdiğim linkteki kapasitörün olup olmayacağını klimacı ustalar söylerse bizi aydınlatır.
 

Aradığın kondansatör tamda budur dostum al kullan arkana bakma.

( not : sorun ilk mesajından anladığım kadarıyla 30 mf kısmında yani klima kompresör kondansatöründe. umarım kompresörün sıkışık değildir. Bu nedenden dolayı kompresör kalkamıyorda olabilir kondansatör sorunundanda kalkmıyor olabilir )

Öğretmen hocam tam değerde kondansatörü bulmuşsun.. Bu arada ustalarımızında kulaklarını çınlatmışsın.. iyide olmuş :)
 
Serkan ustam son noktayı koydu. Serkan ustam al kullan dediyse sorun yok demektir [MENTION=129665]yavuz31[/MENTION] ustam.
Ayrıca yavuz31 ustam da bu forum da çok sevdiğim ve de saydığım bir ustamdır. Saygılarımı sunuyorum kendisine ve diğer ustalarıma.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,335
Mesajlar
925,476
Kullanıcılar
451,806
Son üye
paulmac332

Yeni konular

Geri
Üst