vestel klima capasitör

vallahi 15 gündür sıcaktan yanıyoruz 1 klimaya 15 tl lik kondanstör kimse cesaret edipte mantıklı bir şekilde şunu yapın diyemedi helal olsun artık servisi aradım 35 tl servis ücreti muhtemelende 65 tl de kondanstöre isterler bu yoklukta 100 tl bayılacağız yinede herkese teşekkürler.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
ben 1.5+30mfarat kullanıyorum yıllardır bir sorun yok slm

30+1.5mfarat 370-440vac caoasitör rahatlıkla kullanabilirsin slm

sayın rezistans 1.5/30 uf kullanıyorum diyosunuz 18 btu mu klimanız yahu şu sitede tecrübe sahibi 1 tane kilimacı yokmu


<< >>
Üyemizin profilindeki mesleğe bak...

2,5 ve 1,5 değerleri nedir? Önemli olan gerilim ve kapasitans değeri.


Serkanın dediği gibi ayrı alıp kullanın veya çinden getirtin
Cevap çoktan verildi, Öğretmen272 in verdiği linkte tam 3. ayak görünmeyebilir üzerinde şema var bağlantıyı buna göre yap, vakit sıkıntın yoksa çinden getirt ...
 
Son düzenleme:

Kondansatör üzerinde yazan gerilim maksimum çalışma gerilimidir. Üzerinde yazan gerilimden fazla gerilim uygularsanız şişer ve patlar. Aynı kapasitede farklı çalışma gerilimindeki iki kondansatörün farkı çalışma gerilimi yüksek olanın yapı olarak daha büyük olmasıdır. Daha büyük olanın bacakları arası mesafe daha farklı olabilir, sığmayabilir.

Saygılar...
 
Arkadaşım sen hala neyin derdindesin cihaz 1 aydır
aynı devirde tık demeden çalışıyor..sen hala konuşuyosun
Klimadan anlamıyosun derken;
kondansatör daimi de olsa sonuçta fana ilk hareketi vermeye yarar.
Bunu bilmek için klimacı olmaya gerek yok sanırım öyle değil mi
 

Burada bir terslik var. Yanit verenler son derece cesaretli cozumler uretmis lakin siz cesaret edip uygulayamamissiniz. Eee ne sis ne kebab yansin olmuyor bazen. Risk hayatin icinde var.
 

Ustanin dediginden su anlasiliyor. Firmanin ozellikle kafa karistirip yedek parca ve arizalardan da para kazanilmasi icin yapilmis bir yontem. Faydali bir bilgi.
 

Bu sözünü yanlış buluyorum. Katılamıyorum malesef.

O kadar tavsiyede bulunduk önerdik. Yukarıdaki mesajlarda görebilirsin kaç çeşit öneride bulunduk. ( iki kondansatör al tak yada değeri tutan kondansatör v.s. ) Eğer bu kadar tavsiye alıp bir kondansatörü değiştiremiyorsan o zaman servisi çağıracaksın dostum.
 
adana atatürk parkı karşısında mitshubishi klima önünden geçerken çırağa sordum olayı anlattım arızayı mevcut capacitörün bir üstünü tak çalışır abi dedi

yinede herkese teşekkür ederim arkadaşlar muhtemelen yarın vestel servisi gelir
 
Sen ne yaptın peki alıp takıp çalıştırabildin mi?Hayır..
Hiç bişe yapmamışsın gelmişssin burda kimse bişe diyemedi,edemedi,
helal olsun tarzında iğneleyici kelimeler kullanmışsın..Olmaz.
 
Sen ne yaptın peki alıp takıp çalıştırabildin mi?Hayır..
Hiç bişe yapmamışsın gelmişssin burda kimse bişe diyemedi,edemedi,
helal olsun tarzında iğneleyici kelimeler kullanmışsın..Olmaz.


arkadaşım yazdıklarına istinaden konuyu baştan sona tekrar okudum verilen cevapları 3 ana konuya ayırdım bir kısım arkadaşlar afaki bilgiler vererek deneme yanılma yöntemine itiyor. bir kısmı fiziksel hesaplamalarla yeni bir boyut kazandırmış. sonuncusu ise biraz sitem ve şaka ile karışık çözüm sunmuş kesin bir öneri yada net çözüm yok iç fan ve ünite garantisi bitik komresör 1 yıl daha var garantisi ben bildiğim konuda elektrik otomasyonda net cevap veririm hatta destek isteyen arkadaşın adres ve iletişim bilgilerini ister destek sunarm anlamadığımı ise benden daha uzman arkadaşlarıma bırakr susar dinlerim benim 1750 tl 2 ci bir klima alma şansım yok hem şişi hem kebabı yakamıyorum bilmemek ayıp değil bilecik bükor HES tirübin ve kapakların otomasyonunu devreye alıp geldim mardin ipek bulgurunda buhar kazanını devreye aldım ama avuç içi capacitörü ne yapabildim (aslında yaparımda compresör sıkışıksa garantiyi bitirmeyim diye ellemiyorum) ne net bilgi toplayabildim sizleri üzdüysem özür dilerim konu daha net olsaydı bence ileride araştıran arkadaşlara daha çok faydası olur kanaatindeyim
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…