Vestel nt 465 Sürekli çalışıyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ortana34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ortana34

Üye
Merhabalar eski üyeliğim var(ortana) ama şifreyi bulamadım e mail şifresi dahil onun için yeni kullanıcı ile üye oldum.

Geçen Pazar günü buzdolabı soğutmuyordu. Fişi çektim 1 gün bekledim içindeki buzlar eridi tahliyeden baya su aktı kabı doldurdu.
Sonra tekrar çalıştırdım. Termik sesi geldi 1 defa tık diye çalışıyor şuan buzdolabını yaklaşık 8-9 saat sonra tam soğutmaya geçti. Üst ve alt şuanda soğukluğu iyi.

Sorunum şu buzdolabı sürekli çalışıyor otomatiğe geçmiyor ama soğutmasında da sorun yok.

Ne yapmam gerekiyor arızası ne olabilir.

Şimdiden teşekkür ederim.

güzel insan, sabır en büyük erdemdir, zaman kavramında birazcık takıldım. kaç saattir yada kaç gündür nonstop çalışıyor?

pazar günü öğlen saat 12 de fişi taktım. Bugün Salı sabah 05:40
Yani yaklaşık 42 saattir çalışıyor nonstop

Arkadaşım termostatı biraz rahatsız et, sıcaklığı en yüksek seviyeye alınca bak bakalım duracak mı eğer durmuyorsa termostat arızalanmış ya da dolap yeterli soğutma yapamıyor olabilir.
Dolap soğutuyor derin dondurucuda malzemeler donmuş vaziyette. Alttaki soğuklukta iyi durumda.
Termosta bakayım dediğiniz gibi

Yüksek ihtimalle yüzde 90 gibi termostat arızalı üstat . Kompresöre dur sinyali vermesi gereken parça termostat termostat bozulduğunda, buzdolabı doğru sıcaklığa ulaşsa bile motoru durduramaz, kompresör sürekli çalışır.
Soğutma iyi olduğu için gaz kaçağı ya da kompresör arızası gibi büyük sorunlar şu an görünmüyor.

ama belki bir ihitimal eğer kapı tam kapanmıyorsa ya da lastiklerde kaçak varsada dolap ısınır ve kompresör hep çalışır ama siz her yer soğuk diyorsunuz .
Termostat düğmesini yavaşça çevir "Tik" sesi geliyor mu bak “Tik” gelmiyor ama ısı seviyesi değişmiyor ve dolap hep çalışıyorsa o zaman termostatı hemen değiş sorun düzelir .

Yüksek ihtimalle yüzde 90 gibi termostat arızalı üstat . Kompresöre dur sinyali vermesi gereken parça termostat termostat bozulduğunda, buzdolabı doğru sıcaklığa ulaşsa bile motoru durduramaz, kompresör sürekli çalışır.
Soğutma iyi olduğu için gaz kaçağı ya da kompresör arızası gibi büyük sorunlar şu an görünmüyor.

ama belki bir ihitimal eğer kapı tam kapanmıyorsa ya da lastiklerde kaçak varsada dolap ısınır ve kompresör hep çalışır ama siz her yer soğuk diyorsunuz .
Termostat düğmesini yavaşça çevir "Tik" sesi geliyor mu bak “Tik” gelmiyor ama ısı seviyesi değişmiyor ve dolap hep çalışıyorsa o zaman termostatı hemen değiş sorun düzelir .
Termostatı denedim en düşük ve yükseğe aldım tik sesi yok..Termostat olduğu belli oldu.
Esas sorun 2003 model buzdolabı termostat bulmak zor olacağa benziyor.Tamircileri dolaşmak gerekiyor sanırım

Üzerindeki termostat sol resimdeki ama internete pfn 207-05 yazınca sağdakini de veriyor. İkisi aynı mı acaba

Ekli dosyalar

• Termostat.webp
    Termostat.webp
    10.3 KB · Görüntüleme: 13
  • 207-05.webp
    207-05.webp
    35.4 KB · Görüntüleme: 10
Son düzenleme:
Buzdolabı otomatiğe geçmediği için ben aç kapa yaparak buzdolabını mecbur kullandım.
1- Dondurucu kısmındaki soğutucunun alt kısmı reziztansın olduğu yer buzlanma üste doğruda karlanma yapmış uzun sürekli çalıştığı için alt karlanmadan dolayı soğutmuyordu artık. Buzdolabını kapattım buzlanmayı komple erittim.

2- *Termostatı kargodan geldi değiştirdim yaklaşık 12 saattir çalışıyor. Dondurucu kısmı ve alt kısmı soğutmuş istenilen soğutlukta alttaki şişedeki su soğumuş.

3- Ayarı düşükte yani kademe olarak şuan 2 de.Henüz otomatiğe geçmedi. Normal durum mu acaba.

4- ısı sensörünün arızalı olabileceği söyleniyor.

Şuanda neyapayım otomatipe geçmesini mi bekleyeyim yoksa dondurucu kısmı söküp reziztansa ve ısı sensörüne mi bakayım

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,234
Son üye
Osman Dere

Yeni konular

Geri