CELİK_CPU ' Alıntı:
22kw 1000d/dk kanca motoru için hangi marka sürücü ve kaç kw sürücü uygun olur sizce
Merhabalar,
Öncelikleşunu söylemek istiyorum;
Birçok arkadaş kendisine yakın buldugu markayı önermiş ama daha önce bu markaların çogunun hiç ama hiç VİNÇ te kullanılmadıgı bilmeden dahi önerilerde bulunmuşlar oysa burdaki veriler uygun ürün seçmek için yetersizdir.
Vinç uygulamasında özellikle kanca da invertor seçerken öncelikle ; mekanik güç hesaplanmalıdır. bunlar içinde tanbur çapı, kaç m/sn hızla ilerlemesi gerektigi , motor gücü gibi degerlen bilinmelidir.
Gelelim Önerilen sürücülere;
Örnegin Danfos un FC 102 cihazını öneren bir arkadaşımıza sormak isterim, fc102 ile hiç vinç uygulaması yapmış mı ? Ben cevap veriyorum HAYIR , neden çünkü bu ürün HVAC için üretilmiştir.
Vinç uygulaması sürücüyü test edebileceginiz, sürücüyü en çok kasan uygulamalardan birisidir.
Ben kendim bizzat vinç uygulamalarında bulundum, ve ülkemizdeki bir çok vinç nin de ne kullandıgını bilerek sizlere şu yorumu yapacagım.
Bu konuda en iyi çözümü sunan marka ve modelleri ;
-
ABB nin ACS 800 modeli, Vinç için özel Crane Software i var. Çok iyi sonuç veriyor.
- Telemekanik in ATV 71 modeli, oldukça iyi sonuç alabilirsin.
- Control Tekniksin, SK ! modeli ( modelini yanlış hatırlıyor olabilirim ) iyi sonuç verenlerdendir.
-
Siemens MM440 da vinç te kullanılacak iyi cihazlardandır.
Bu markalar haricinde, VİNÇ te kullanılan başka marka duymanız neredeyse yok denecek kadar azdır.
FC102 oldukça iyi bir cihazdır ama VİNÇ için degil...
Hep diyorum, uygulamaya gore urun seçilmelidir. Yoksa markadan bagımsız hepsi problem yaratır...