Vinç Uygulamasında Hangi Marka Sürücüyü Önerirsiniz

Biri vinç mi dedi :)
Evet 15 tondan 200 tona kadar vinçlerde hız kontrol cihazları devreye aldık, değiştirdik üzerinde tamir ettik vs. Sizin dediğiniz gibi 22kW bi motor için ben unidrive size 3 -37 kW kullanırdım ama artık üretmiyorlar. SP yi üretiyorlar ben memnun değilim malesef. Bunun için ABB Acs800 kullanabilirsin. 37KW kullanırsan rahat edersin. Kullanacağın ortamda aşırı toz ve sıcak yoksa problem olmaz. Garanti ve teknik destekte Abb iyidir.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
ben bu konuda sana MOELLER tavsiye ediyorum dv6-340-22kw sürücüler hem ekonomik hemde geri dönüşün olarak çokiyi
 
Arkadasım selam ABB ACS 800 serisi crane makrolu inverter al yada yeni cıkan urunu var M1 serisi bu urunde mukemmel 800 serisinden 2 kat daha hızlı
 
Sen sonuÇta vektÖrel kullanman lazim vİnÇ bu
o yÜzen moellere arkana bakmadan kullan srvİsİde her an ulaŞabİlİrsİn
 
merhaba arkadaşım.
abb acs-550 serisi vinç gibi sabit moment karakteristikli yüklerde idealdir.800 serisine göre 600 euro daha ucuz.ayrıca türkçe panel 800 serisinde henüz yok.paremetrelerde vektör - tork özelliğini uygularsan vincin sorunsuz sürülecektir.(bu özellik sadece abb de mevcuttur)vincin tonajını da hesaba katıp ağır şart kullanılabilinir.
22 kw acs 550 için yaklaşık 2500 euro ödersin.800 serisi gereksiz masfafa sokar seni.Bu seriyi özellikleri itibarıyla daha ziyade tel sarma makinaları gibi feedback li uygulamalarda kullanmak daha doğru olur.teknik destek,kurulum,ve parametre ayarlarında,ayrıca daha yüksek iskontolu alımında yardımcı olurum.
sana kolay gelsin.
 
Acs 550 serİsİ urunu kanca uygulamalari İÇİn Önermİyoruz hepİnİzİn bİlgİsİne
 
2 x 50 tonluk vınce VACON taktık.harıka calısıyor.......(kaldırmaya)
 
Arkadaşlar sürücüler hakında daha açık bilgi ve şama varsa paylaşmak isterim.
Benim bir sorum olacak.... KULE VİNÇDE kanca motoru 45 kw 380 v 115 a 560.D/dv (10 kutup) nb.%25 Bilezikli asankıron motor. 5 Kademe yol vermeli olarak çalıişıyor
Yük indirirken motor yüksek devır yapıyor ve firen zor durduruyor ..
Bu motora sürücü bağlanırmı Çalışma şartları ağır ve tozlu .. yardımlarınızı bekliyorum.
 
CELİK_CPU ' Alıntı:
22kw 1000d/dk kanca motoru için hangi marka sürücü ve kaç kw sürücü uygun olur sizce

Merhabalar,

Öncelikleşunu söylemek istiyorum;
Birçok arkadaş kendisine yakın buldugu markayı önermiş ama daha önce bu markaların çogunun hiç ama hiç VİNÇ te kullanılmadıgı bilmeden dahi önerilerde bulunmuşlar oysa burdaki veriler uygun ürün seçmek için yetersizdir.
Vinç uygulamasında özellikle kanca da invertor seçerken öncelikle ; mekanik güç hesaplanmalıdır. bunlar içinde tanbur çapı, kaç m/sn hızla ilerlemesi gerektigi , motor gücü gibi degerlen bilinmelidir.

Gelelim Önerilen sürücülere;
Örnegin Danfos un FC 102 cihazını öneren bir arkadaşımıza sormak isterim, fc102 ile hiç vinç uygulaması yapmış mı ? Ben cevap veriyorum HAYIR , neden çünkü bu ürün HVAC için üretilmiştir.

Vinç uygulaması sürücüyü test edebileceginiz, sürücüyü en çok kasan uygulamalardan birisidir.

Ben kendim bizzat vinç uygulamalarında bulundum, ve ülkemizdeki bir çok vinç nin de ne kullandıgını bilerek sizlere şu yorumu yapacagım.

Bu konuda en iyi çözümü sunan marka ve modelleri ;
- ABB nin ACS 800 modeli, Vinç için özel Crane Software i var. Çok iyi sonuç veriyor.
- Telemekanik in ATV 71 modeli, oldukça iyi sonuç alabilirsin.
- Control Tekniksin, SK ! modeli ( modelini yanlış hatırlıyor olabilirim ) iyi sonuç verenlerdendir.
- Siemens MM440 da vinç te kullanılacak iyi cihazlardandır.

Bu markalar haricinde, VİNÇ te kullanılan başka marka duymanız neredeyse yok denecek kadar azdır.

FC102 oldukça iyi bir cihazdır ama VİNÇ için degil...

Hep diyorum, uygulamaya gore urun seçilmelidir. Yoksa markadan bagımsız hepsi problem yaratır...
 
bence de atv 71 dün schneider electric ten konvertör satış müdürleri geldi ve atv71 i anlattılar özellikle de winç uygulamalarında kanca için en uygunu hatta kendi parametre grubuna özel olarak winç makrosu konulmuş hiç zorlanmadan bu makrolardan istediğin değeri yükleyebiliyorsun en ebğendiğim bi kaç yönü var birincisi 60 sn boyunca konvertör nominal akımının 1.5 katı kadar üzerine çıkabiliyormuş yani 1 dakika boyunca dalgalanmalardan etkilenmiyo yükten etkilenmiyor ikincisi de eğer çoklu konvertör grubu varsa tüm vinç ekipmanı konvertörlerle çalıştıırılıyorsa bunlara besleme gerilimi o0lmaksızın dc bara gerilimiyle direkt çalıştırılabiliyormuş rejenere yöntemi deniyormuş adına

dediğim gibi arkadaşım ben genelde abb kullanıyorum ama bence winçler için en ideali ATV 71
 

Forum istatistikleri

Konular
128,931
Mesajlar
921,801
Kullanıcılar
451,107
Son üye
Xte13

Yeni konular

Geri
Üst