Elektronikzede
Üye
Teşekkür ederim.Bildiğim kadarıyla cevaplayayım.
1- Ac/Dc pil ile çalışacaksa DC seçilecek, normal şebeke elektriği ile çalışacaksa AC seçilecek.
2- 1 numaralı resim sanırım ein modunda olacak. Aus harici çıkış anlamına geliyor olabilir. Aus modunda iken Ohrhoerer yazan kısımda kulaklık ile deneyebilirsiniz.
3- Mekanik aksam üzerindeki madde sanırım gres yağı tarzı bir şey, mekanizmanın daha sağlıklı çalışması için. Ses problemine yol açacağını düşünmüyorum. Kaldı ki Elektronik kart üzerinde değil, sadece mekanik mekanizma üzerinde.
güzel insan, ses düğmesinin on/off özelliği yoksa başka bakım, varsa başka bakım ister. deformasyon sadece çalışmakla olmaz. uzuuuuun süredir yattığı için bir çok bileşen, özellikle kondastörler bizim tabirle kurumuş (özelliğini kaybetmiş) olabilirler. sondan başa doğru ölçüm yaparak Elektrik iletimini kontrol etmeniz gerekir. ac kablosundan başlayarak içeriye doğru yavaş yavaş ölçerek ilerleyiniz. ve değer yitirmiş/ bozulmuş parçaları değiştiriniz. gelişmelerden bizleri de haberdar ediniz.Teşekkür ederim.
Gayet mantıklı görünüyor .
Ses sorununa ses dügmesi potans sebep olabilir mi peki?
Deformasyon görünmüyor,tamirde görmemiş cihaz.
Fakat potanslarda tamamen sessiz bırakma gibi bir arıza durumu oluyor mu,bilginiz var mı acaba?
güzel insan, ses düğmesinin on/off özelliği yoksa başka bakım, varsa başka bakım ister. deformasyon sadece çalışmakla olmaz. uzuuuuun süredir yattığı için bir çok bileşen, özellikle kondastörler bizim tabirle kurumuş (özelliğini kaybetmiş) olabilirler. sondan başa doğru ölçüm yaparak Elektrik iletimini kontrol etmeniz gerekir. ac kablosundan başlayarak içeriye doğru yavaş yavaş ölçerek ilerleyiniz. ve değer yitirmiş/ bozulmuş parçaları değiştiriniz. gelişmelerden bizleri de haberdar ediniz.
Evet denedim,ses gelmedi hoparlöre.Kulaklık takılı iken ses varken o tuşu değiştirdigimde de seste kesilme,kapanma,değişme olmadı.Benim mesajımdaki 2. maddeyi uyguladınız mı ? Mevcutta AUS modunda olan anahtarı EIN moduna alıp denediniz mi?
Dün hoparlörü ölçtügümde deger sabitlenmeden cok yavas sekilde yükseliyordu,cok önemsemedim.O zaman, mevcut hoparlörleri kontrol ettiniz sağlam, yollar sağlam ve orada tıkanmış ve herhangi bir tamirciye de gitmek istemezseniz tek çare basit çözüme gitmek kalır. Hoparlör kablolarını karttan ayırarak kulaklık soketindeki ses çıkışlarına lehimlemek.
Muhtemelen AUS modu çıkışı belki de sol taraftaki yuvarlak sokete veriyor olabilir. AUS modunda o soketin ayaklarını karttan kontrol etmek gerekir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?