Elektronikzede
Üye
Sanırım 40'lı yaşlarda olan bir kasetçalar,radyo cihaza Elektrik verdigimde kasetçalar çalışıyor,play,ileri geri sarma aktif ancak hiç ses cıkmıyor.
Fısıltı,parazit vb birşeyde olsa hiç ses yok.
Radyoda da durum aynı.
Cihazı açtım hoparlörü ölçtüm omaj degeri aldım,saglam görünüyor.
Arkasında elektrik kablosunun çıktıgı noktanın yanında bir düğme var ac-dc ibaresi var.Bu nedir,bunu dc'ye alıp denemeli miyim,ses sorunua bu sebep olabilir mi?
Ayrıca yine bir dügme var orta bölümde,Fotografta görüşdügü gibi,bunun fonksiyonu nedir,ses sorununa neden olabilir mi,konumunu değiştirip denemeli miyim?
Bu sorunun nedeni ne olabilir arkadaşlar?
Ve ayrıca cihazı actıgımda kaset mekanizması üzerinde fotografta gördügünüz gibi siyahımsı renkte,el kremi kıvamında bir yağ gibi madde sıvanmışcasına her yerine sürülmüş.
Bir miktarını aldıgım halde fotografta ki gibi hala çokca durmakta mekanizma üzerinde.
Bu nedir,fabrikasyon birşey mi yoksa tamirci işi mi?
Fısıltı,parazit vb birşeyde olsa hiç ses yok.
Radyoda da durum aynı.
Cihazı açtım hoparlörü ölçtüm omaj degeri aldım,saglam görünüyor.
Arkasında elektrik kablosunun çıktıgı noktanın yanında bir düğme var ac-dc ibaresi var.Bu nedir,bunu dc'ye alıp denemeli miyim,ses sorunua bu sebep olabilir mi?
Ayrıca yine bir dügme var orta bölümde,Fotografta görüşdügü gibi,bunun fonksiyonu nedir,ses sorununa neden olabilir mi,konumunu değiştirip denemeli miyim?
Bu sorunun nedeni ne olabilir arkadaşlar?
Ve ayrıca cihazı actıgımda kaset mekanizması üzerinde fotografta gördügünüz gibi siyahımsı renkte,el kremi kıvamında bir yağ gibi madde sıvanmışcasına her yerine sürülmüş.
Bir miktarını aldıgım halde fotografta ki gibi hala çokca durmakta mekanizma üzerinde.
Bu nedir,fabrikasyon birşey mi yoksa tamirci işi mi?