Voltajı Nasıl Arttırırım?

soruyu soran arkadaş '... Boost Converter veya Step Up Power Suply veya Switch Moda Power Supply....' yöntemlerini kullanması için tavsiye aldığını yazıyor. Bu yöntemler hangi gerilim için uygulanır?
Uyarın için teşekkür edrim

Merhaba arkadaşlar elimde 12 volt bulunuyor.. Bunu nasıl 24 volta çıkarabilirim acaba ? Gerçi bir kaç tavsiye aldım işte Boost Converter veya Step Up Power Suply veya Switch Moda Power Supply gibi fakat nasıl olacağı konusunda bilgi sahibi olamadım yardımcı olursanız sevinirim..
Yazılan cevaplarla ilgilenmesen de (güç devresi tasarlarken yukarıda sorulan kriterler önemli)Benim tavsiyem de boost kullanmandır.Matlab simulinkteki bir örnegi değistirerek kullandım,istedigin çıkışı elde ettim.

yukarıdaki formulleri uygulamaya kalktım ama istegim sonucları elde edemedim, belki de benim bir hatam vardı.İşi kitabına uydurmak lazım buyuzden formuller bilinmeli.

Formülleri
"RASHID, M.H., Power Electronic Circuits, Devices and Applications, pp. 77-90, 320-325, 2nd Edition, Prentice- Hall Inc., New Jersey, USA, 1993 " kitapdan alıntıdır.

kolay gelisin

evet bu devre ile olur .yalnız transistör fet olacak .bobin ,diyot, tansistör ve sürücü tansistörleri eski crt monitörlerin kartlarında var .osilatörünüde NE 555 ,TL 494 gibi entegrelerle yapabilirsin .

Daha somut öneriler için istenen gücün de belirtilmesi şart.

DC - DC Converter için kullanılıyor.. Ayrıca ilginize teşekkürler.. Sorunu hallettim.. Converter devresi olarak bir bobin bir switch bir kapasitör bir de diyot kullanılıyor.. girişte 12V DC uygulandığında anahtarın kapalı olması durumunda bobin yükleniyor. Daha sonra anahtar açıldığında yüklenmiş bobinle giriş voltajı kapasitörü şarj ediyor.. Kapasitörde yükü besliyor.. Böylelikle girişin iki katı çıkışta gözlenmiş oluyor.. anahtarı kontrol etmek için ise anahtar kontrol devresi - ki bu da bi multivibratör olabilir- kullanılıyormuş..

Forum istatistikleri

Konular
129,724
Kullanıcılar
452,442
Son üye
nimander

Yeni konular

Geri