Voltaj Düşüklüğü Nedeni ?

Katılım
12 Kas 2006
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
40
sorun şu;evin bir bölümünde ki priz hatlarında hiç bir sorun olmamasına rağmen evin diğer yarısındaki priz hatlarında voltaş çok düşük geliyor,bu yüzden hiç bir elektrikli ev aleti çalışmıyor.AVO metreyle ölçmedim ama kontrol kaleminin işıgı,normal olan prizlerin ışığına göre az...sigortaları kontrol ettim ama sorun yok sigortalarda.Bu sorun nereden kaynaklanıyor olabilir?şimdiden teşekkürler ?


duzenleme:gezer77
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Evinizde kaçak akım şalteri yoksa,nötr ile toprak ters uçlara bağlanmış olabilr.Basit bir seyyar lamba ya-
parak prizleri kontrol edebilirmiziniz ?
 
Faz ya da nötr ikisinden birinde gevşek bağlantı da olabilir.
 
fahri yetiş ,bey'in öngörüsü olabilir.İlaveten gevşek ,yanmış bir otomat terminali veya ek noktası olabilir.Avometre ile çabucak netice alınabilir.
 
kuvvetle muhtemel gevşek bağlantı gibi duruyo. sadece 1 prizde ise o prizin bağlantılarını kontrol ediniz. bir kaç prizde ise o prizlere gelen buat ı inceleyiniz....
 
Gerilimi düşen priz hattının Faz ve Nötür bağlantılarını kontrol edebilirsen sorunu çözersin, Buat içinde gevşek bağlantılar, linye sigortası gevşek uç baglantıları , hattın izolasyon zayıflaması da gerilim düşümünü artırabilir. Bina girişi faz-nötür arası gerilim 231V ise Prizlerinizde 220V görülmelidir,yani 11 Voltluk gerilim düşümü yönetmeliğe göre kabul edilebilir. Bunun üzerindeki gerilim düşümleri kablo tesisatının kötüleşmesi anlamına gelir. Bu nedenle priz hattının bağlantılarını gözden geçirmenizi öneririm.
 
Sorun %90 buat baglantılarındaki gevşemeden kaynaklanıyor kolay gelsin

saygılar
 
evet arkadaşım nötürü kontrol et büyük ihtimalle nötür dendir
 
ev 3 faz ile besleniyor ise, tedaş tr OG sigortalardan biri atmış olabilir.tabiki bu sorun tr nin beslediği yerleride etkiler ve ilgilendirir.saygılar.
 
Sadece kontrol kalemi ile anlayamazsın.Kontrol kaleminde akım insan vücudundan geçerek devreyi tamamlar.Bu durumda üzerinde olduğun zeminin iletkenliğide söz konusu(kalın bir kauçuğa mı yoksa direk toprağamı basıyorsun bunlarda etken olabilir). Bir voltmetre ile ölçmen lazım.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,272
Mesajlar
924,875
Kullanıcılar
451,686
Son üye
emrah7141

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst