FakirMaker
Profesyonel Üye
@FakirMaker ustam, akım ve gerilim koruma cihazlarından alıp köydeki dalgalanmalardan koruma amaçlı bir hafta 10 gün kadar kullandım.
Hatta köy trafosuna 1km mesafedeki evde birkaç gece elektrikler kesildi, baktım köyde yanıyor, aklıma geldi cihaz kesmiş.
Baktım kesme gerilimini biraz düşürünce elektrikler geldi.
Zaten kendisinden şüphelendiğimde üzerindeki göstergelerinden elektriğin olduğu anlaşılıyordu.
Velhasıl cihaz görevini yaptı. Sonrasında ana panoda parafudr için ana sigortayı kapatıp elektriğini kesip montaj yaptığımda ve iş bitip de elektriği tekrar verdiğimde, pat diye bir ses çıkartıp cihaz mefta olmuştu.
Amazondan almıştım. Garanti kapsamında satıcı ile bir türlü irtibat kuramadım.
Sonrasında benzer bir tane daha satın aldım onu da monte etmedim, öylece duruyor.
Bu çin mallarına çok da güvenmek doğru değil, zaten durum ortada!
Aradığım cevap buydu sanırım herkese teşekkürlerMerhaba, gerçi forumda çok paylaşılan bir konu, yine de özetle,
1) şebeke kaynaklı sebeplerden gerilimin normal sınırların altına veya üstüne çikmasina karşı koruma bu tomzn gibi cihazlar ile yapılabilir.
2) atmosferik olaylar veya şebeke kaynaklı yüksek gerilimler ve gerilim darbeleri için; üç seviyeli parafudrlar ile koruma sağlanabilir.
3) cihazları hasarlandiran darbeler toprak terminallerinden de gelebilir. Bu nedenle potansiyel dengelemeli kaliteli bir topraklamaniz olmalıdır.
4) bütün bu aşırılık korumalarindan sonra gerekli olan hassas cihazlar için regülatör ve veya Online UPS üzerinden bağlantı gerekir.
Bu 4 maddenin bazılarini yapıp, bazılarını yapmamak da bazı açık kapıları kapatsada bazıları açık kalacaktır.
Aradığım cevap buydu sanırım herkese teşekkürler
Ustam, sonuçta montajı yapacağım. Biraz güvensizlik de var. Ayrıca aynı şekilde arıza durumunda, cihazı by-pass edip şebekeyi devreye alacak bir kontaktör ilave edilmeli diye düşünüyorum.Sonrasında benzer bir tane daha satın aldım onu da monte etmedim, öylece duruyor.
Tek kullanımlık olsa bile tesisata zararı yoksa tekrar niye kullanmıyorsunuz .
Tam sebebini tam bilmeden güvenirlik konusu .
Hangi ürün olursa olsun hiç bir zaman tam koruma yoktur .
% lik vardır .
Örneğin varistör değeri aşmıştır vs .
Ürün içindeki elektronik veya mekanik parçalara bakmak gerek ve ona göre değerlendirmek gerekir .
Biraz mantıksız gibi gelecek ama
Ürün enerji üzerinde fazla kalmayacak şekilde sesli veya uyarı ışıklı ikaz verecek ( sistem ) bu uyarı ile tarafımızdan siğortadan kapatılacak .
Siğorta öncesi voltaj ölçüm cihazı konulup voltaj takibi yapılacak ona göre tekrar kendimiz tarafından tekrar enerji verilecek .
Belki parafudr montaj sorunu oluşturdu .
Ürünlerin girişleri üsten mi yapılmıştı ?
Kolay Gelsin Sağlıcakla ...
Ustam, sonuçta montajı yapacağım. Biraz güvensizlik de var. Ayrıca aynı şekilde arıza durumunda, cihazı by-pass edip şebekeyi devreye alacak bir kontaktör ilave edilmeli diye düşünüyorum.
Ustam, projeden ziyade beklenmedik bir anda arıza durumunda bir b planı düşüncesiydi.Yeni projeler testlerinizi bilgilendirmelerizi bekliyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?