Voltaj koruma rölesi tavsiyesi

Yeni ev derken benim için yeni bina 7 yıllık 3 bloklu bir site. Sitenin dağıtım panosunu incelemedim o yüzden ne kadar korumalı bilmiyorum. Voltajlar genelde normal, şehir merkezindeyim zaten. Birkaç bakım hatası yüzünden iki bölgede beyaz eşyaları yananlar haricinde hiç kimseden bir şikayet duymadım. Benim amacım yeni cihazlar zarar görmesin diye olabildiğince koruma oluşturmak. İnternette satılan voltaj korumalı prizler çok güvenemiyorum

@FakirMaker ustam, akım ve gerilim koruma cihazlarından alıp köydeki dalgalanmalardan koruma amaçlı bir hafta 10 gün kadar kullandım. Hatta köy trafosuna 1km mesafedeki evde birkaç gece elektrikler kesildi, baktım köyde yanıyor, aklıma geldi chaz kesmiş. Baktım kesme gerilimini biraz düşürünce elektrikler geldi. Zaten kendisinden şüphelendiğimde üzerindeki göstergelerinden elektriğin olduğu anlaşılıyordu. Velhasıl cihaz görevini yaptı. Sonrasında ana panoda parafudr için ana sigortayı kapatıp elektriğini kesip montaj yaptığımda ve iş bitip de elektriği tekrar verdiğimde, pat diye bir ses çıkartıp cihaz mefta olmuştu. Amazondan almıştım. Garanti kapsamında satıcı ile bir türlü irtibat kuramadım. Sonrasında benzer bir tane daha satın aldım onu da monte etmedim, öylece duruyor. Bu çin mallarına çok da güvenmek doğru değil, zaten durum ortada!

Merhaba, gerçi forumda çok paylaşılan bir konu, yine de özetle,
1) şebeke kaynaklı sebeplerden gerilimin normal sınırların altına veya üstüne çikmasina karşı koruma bu tomzn gibi cihazlar ile yapılabilir.
2) atmosferik olaylar veya şebeke kaynaklı yüksek gerilimler ve gerilim darbeleri için; üç seviyeli parafudrlar ile koruma sağlanabilir.
3) cihazları hasarlandiran darbeler toprak terminallerinden de gelebilir. Bu nedenle potansiyel dengelemeli kaliteli bir topraklamaniz olmalıdır.
4) bütün bu aşırılık korumalarindan sonra gerekli olan hassas cihazlar için regülatör ve veya Online UPS üzerinden bağlantı gerekir.
Bu 4 maddenin bazılarini yapıp, bazılarını yapmamak da bazı açık kapıları kapatsada bazıları açık kalacaktır.

@FakirMaker ustam, akım ve gerilim koruma cihazlarından alıp köydeki dalgalanmalardan koruma amaçlı bir hafta 10 gün kadar kullandım.
Hatta köy trafosuna 1km mesafedeki evde birkaç gece elektrikler kesildi, baktım köyde yanıyor, aklıma geldi cihaz kesmiş.

Baktım kesme gerilimini biraz düşürünce elektrikler geldi.

Zaten kendisinden şüphelendiğimde üzerindeki göstergelerinden elektriğin olduğu anlaşılıyordu.

Velhasıl cihaz görevini yaptı. Sonrasında ana panoda parafudr için ana sigortayı kapatıp elektriğini kesip montaj yaptığımda ve iş bitip de elektriği tekrar verdiğimde, pat diye bir ses çıkartıp cihaz mefta olmuştu.

Amazondan almıştım. Garanti kapsamında satıcı ile bir türlü irtibat kuramadım.

Sonrasında benzer bir tane daha satın aldım onu da monte etmedim, öylece duruyor.
Bu çin mallarına çok da güvenmek doğru değil, zaten durum ortada!

Sonrasında benzer bir tane daha satın aldım onu da monte etmedim, öylece duruyor.

Tek kullanımlık olsa bile tesisata zararı yoksa tekrar niye kullanmıyorsunuz .
Tam sebebini tam bilmeden güvenirlik konusu .

Hangi ürün olursa olsun hiç bir zaman tam koruma yoktur .
% lik vardır .

Örneğin varistör değeri aşmıştır vs .

Ürün içindeki elektronik veya mekanik parçalara bakmak gerek ve ona göre değerlendirmek gerekir .

Biraz mantıksız gibi gelecek ama
Ürün enerji üzerinde fazla kalmayacak şekilde sesli veya uyarı ışıklı ikaz verecek ( sistem ) bu uyarı ile tarafımızdan siğortadan kapatılacak .

Siğorta öncesi voltaj ölçüm cihazı konulup voltaj takibi yapılacak ona göre tekrar kendimiz tarafından tekrar enerji verilecek .

Belki parafudr montaj sorunu oluşturdu .
Ürünlerin girişleri üsten mi yapılmıştı ?

Kolay Gelsin Sağlıcakla ...

Son düzenleme:
Merhaba, gerçi forumda çok paylaşılan bir konu, yine de özetle,
1) şebeke kaynaklı sebeplerden gerilimin normal sınırların altına veya üstüne çikmasina karşı koruma bu tomzn gibi cihazlar ile yapılabilir.
2) atmosferik olaylar veya şebeke kaynaklı yüksek gerilimler ve gerilim darbeleri için; üç seviyeli parafudrlar ile koruma sağlanabilir.
3) cihazları hasarlandiran darbeler toprak terminallerinden de gelebilir. Bu nedenle potansiyel dengelemeli kaliteli bir topraklamaniz olmalıdır.
4) bütün bu aşırılık korumalarindan sonra gerekli olan hassas cihazlar için regülatör ve veya Online UPS üzerinden bağlantı gerekir.
Bu 4 maddenin bazılarini yapıp, bazılarını yapmamak da bazı açık kapıları kapatsada bazıları açık kalacaktır.
Aradığım cevap buydu sanırım herkese teşekkürler

aslında güzel ülkemde böyle hassas cihazlarla korunmak yerine, sigorta kutusuna bir tane sabırlık ve nazar boncuğu takarak korunmaya çalışmak en sağlıklısı gibi geliyor. bizler az buçuk elektrikten anlıyoruz yapabileceğim en sağlam koruma yüksek akım koruması olmalı. bodrum bitezde oturuyorum. alt mahallenin trafosu patladı. bizim mahallenin trafosundan besleme/ aktarma yaptılar. sistem tamamen çöktü. aydem teknisyeni hatları bağlarken bizim fazın birini eksik bağlamış. ac miz 110 volta düştü. aradım durumu anlattım düzeltin dediğimde. fazın üçünü birden çaktılar ve 220 yerine 300 voltu gördük. sitemizde sağlam beyaz eşya kalmadı. benim beyaz eşyalarım üniversal olduğu için düşük voltajda kötü yola düşmedi ama elektrik kesildiğinde, gelmeden hemen önce bütün fişleri söktüm. elektrik geldiğinde akkor lambamın parlaklığını görmenizi isterdim. tekrar aradım ve düzelttiler. benim tek kaybım dolap içindeki 12 volt adaptörüm oldu ama dediğim gibi sitede bir tane beyaz eşya kalmadı.

böyle bir sistemde elektriğimiz ve dağıtım şirketleri varken, bizler daha çok beyaz eşya yakarız. korumamızı da yüksek voltaj üzerine geliştirmeliyiz.

Tek kullanımlık olsa bile tesisata zararı yoksa tekrar niye kullanmıyorsunuz .
Tam sebebini tam bilmeden güvenirlik konusu .

Hangi ürün olursa olsun hiç bir zaman tam koruma yoktur .
% lik vardır .

Örneğin varistör değeri aşmıştır vs .

Ürün içindeki elektronik veya mekanik parçalara bakmak gerek ve ona göre değerlendirmek gerekir .

Biraz mantıksız gibi gelecek ama
Ürün enerji üzerinde fazla kalmayacak şekilde sesli veya uyarı ışıklı ikaz verecek ( sistem ) bu uyarı ile tarafımızdan siğortadan kapatılacak .

Siğorta öncesi voltaj ölçüm cihazı konulup voltaj takibi yapılacak ona göre tekrar kendimiz tarafından tekrar enerji verilecek .

Belki parafudr montaj sorunu oluşturdu .
Ürünlerin girişleri üsten mi yapılmıştı ?

Kolay Gelsin Sağlıcakla ...
Ustam, sonuçta montajı yapacağım. Biraz güvensizlik de var. Ayrıca aynı şekilde arıza durumunda, cihazı by-pass edip şebekeyi devreye alacak bir kontaktör ilave edilmeli diye düşünüyorum.

Forum istatistikleri

Konular
130,073
Kullanıcılar
453,073
Son üye
nailedidemkayginer@outloo

Yeni konular

Geri