deniz_efe5
Üye
Arkadaşlar öncelikle merhaba.
Sorum başlıkta mevcut zaten.
Kayın pederim Sivas/Hafik in bir köyüne 4 yıl önce yeni bir ev yaptı.
İkinci yılında hayırlı olsuna ve tatil amaçlı birkaç günlüğüne gittim.
Elektrik konusunda epey sıkıntıları vardı.
Gördüğüm kadarıyla özellikle akşamları gerilim düşümü çok oluyordu.
O anlarda ölçüm yaptığımda gerilimin 190 volta düştüğünü gördüm.
Bir sonraki yıl giderken 15 kwa lık bir regülatör götürdüm ve montajını yaptım.
Sonuç mükemmel ve problem kalmadı tabi.
Fakat zamanla komşuları bu durumu haber almışlar ve regülatörün kendi evlerine gelen gerilimi düşürdüğünü iddaa ederek ÇEDAŞ a şikayette bulunmuşlar.
ÇEDAŞ görevlileri evde inceleme yapıp regülatörü görmüşler ve kablolarını kesip kısa devre ederek regülatörü devre dışı bırakmışlar.Yasal düzenlemeleri bilmeyen kayınpederim bu duruma itiraz edememiş.
Ben bu sene köye tekrardan gittiğimde regülatör bağlantılarını eski haline getirmiştim.
Şimdi tekrar şikayet olmuş ve ÇEDAŞ görevlileri yeniden gelmiş ve voltaj regülatörünü yine devre dışı bırakmak istemişler. Kayınpederim duruma itiraz edip onlara engel olmuş.
Şimdi sormak istiyorum;
1- TEDAŞ veya ÇEDAŞ abonesine 220 volt 50 Hz. elektrik vermekle yükümlü değil midir ?
2- Gerilim 190 volt a kadar düşüyorsa abonenin voltaj regülatörü kullanması haklı değil midir ?
3- Voltaj regülatörü diğer komşu evlerin gerilimini düşürür mü ?
4- Bu sebeple ÇEDAŞ görevlilerinin voltaj regülatörünü devre dışı bırakmak gibi bir hakkı var mıdır ?
vs. vb.
Bu konularda yorum yapacak arkadaşların mümkünse yasa maddelerini de mesajlarına eklemelerini,
sözleşme maddeleri vb. konularda da link eklemelerini rica ederim.
Saygılarımla...
Sorum başlıkta mevcut zaten.
Kayın pederim Sivas/Hafik in bir köyüne 4 yıl önce yeni bir ev yaptı.
İkinci yılında hayırlı olsuna ve tatil amaçlı birkaç günlüğüne gittim.
Elektrik konusunda epey sıkıntıları vardı.
Gördüğüm kadarıyla özellikle akşamları gerilim düşümü çok oluyordu.
O anlarda ölçüm yaptığımda gerilimin 190 volta düştüğünü gördüm.
Bir sonraki yıl giderken 15 kwa lık bir regülatör götürdüm ve montajını yaptım.
Sonuç mükemmel ve problem kalmadı tabi.
Fakat zamanla komşuları bu durumu haber almışlar ve regülatörün kendi evlerine gelen gerilimi düşürdüğünü iddaa ederek ÇEDAŞ a şikayette bulunmuşlar.
ÇEDAŞ görevlileri evde inceleme yapıp regülatörü görmüşler ve kablolarını kesip kısa devre ederek regülatörü devre dışı bırakmışlar.Yasal düzenlemeleri bilmeyen kayınpederim bu duruma itiraz edememiş.
Ben bu sene köye tekrardan gittiğimde regülatör bağlantılarını eski haline getirmiştim.
Şimdi tekrar şikayet olmuş ve ÇEDAŞ görevlileri yeniden gelmiş ve voltaj regülatörünü yine devre dışı bırakmak istemişler. Kayınpederim duruma itiraz edip onlara engel olmuş.
Şimdi sormak istiyorum;
1- TEDAŞ veya ÇEDAŞ abonesine 220 volt 50 Hz. elektrik vermekle yükümlü değil midir ?
2- Gerilim 190 volt a kadar düşüyorsa abonenin voltaj regülatörü kullanması haklı değil midir ?
3- Voltaj regülatörü diğer komşu evlerin gerilimini düşürür mü ?
4- Bu sebeple ÇEDAŞ görevlilerinin voltaj regülatörünü devre dışı bırakmak gibi bir hakkı var mıdır ?
vs. vb.
Bu konularda yorum yapacak arkadaşların mümkünse yasa maddelerini de mesajlarına eklemelerini,
sözleşme maddeleri vb. konularda da link eklemelerini rica ederim.
Saygılarımla...