VRV Sistemleri

osa

Üye
Katılım
10 May 2011
Mesajlar
19
Puanları
1
Yaş
43
Arkadaşlar merhaba,

VRV klima sistemleri hakkında fizibilite çalışması yapıyorum.

VRV sistemlerin çalışma prensipleri,

Split klimalara göre avantaj/dezavantajları,

Enerji verimliliği,

Kurulum maliyeti gibi konulara çalışıyorum.

Bununla ilgili bilgisi olan arkadaşlar,bilgi/doküman paylaşımında bulunursa memnun olurum.Eminim bu bilgiler birçok arkadaşa da fayda sağlayacaktır.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
VRF klimalar demek istedin sanırım,bu klima tipi binalarda kullanılabilir... öncelikle bina yapısının buna uygun olması lazım,asma asmolen taşyünü tavan gibi.. enerji verimliliği chillere göre daha verimli değildir çünkü her kumandaya bir iç ünite bağlaman gerekir,ayrıca her 5-8 iç üniteyi de bir dış üniteye bağlaman gerekecektir.... ben 460 adet iç ünite kullanıyorum az çok kaç dış ünite olduğunu tahmin edebilirsin... 3borulu sistem olması lazım,bende 2 borulu sistem var ve kışın çok sorun oluyor...
 
1)- VRV sistem sadece binalarda değil hertürlü sosyal tesis ,otel ,alışveriş merkezi,ofis vb elektriğin olduğu her yerde kullanılabilir.
2)- VRV istem kullanmak için asmatavanın bırakın taşyünü olması hiç olmasa dahi yer tipi iç ünite kullanarak yine ısıtma veya soğutma yapabilirsiz.
3)-VRV sistem iç ünitesine ayrı ayrı kumanda bağlamanız size bağlıdır. isterseniz hiç kumanda bağlamayıp bir adet merkezi kumanda ile kontrol yapılabilir. yada 2 iç üniteye 1 kumanda bağlayabilirsiniz.
4)- VRV sistem enerji ekonomisi bakımından şuan piyasada rekabet gücü en yüksek ve en ekonomik sistemdir. DAIKIN süs olsun diye gelmedi türkiye ye :).
5)- VRV sistemde bir dış üniteye maksimum 64 adet iç ünite bağlanabilir.
6) Heat recovery sistem sayesinde aynı anda hem ısıtma hem de soğutma yapma imkanı da vardır.
7) Eğer dış üniteyi dışarıda koyacak yer yoksa su soğutmalı dış üniteler ile kapalı mekanlara konularak ısıtma ya da soğutma yapılabilir.

daha detaylı bilgi için Daikin Isıtma ve Soğutma Çözümleri
 
Hava da bir DAIKIN popülarite kokusu mu var? Yok sa bana mı öyle geliyor? :) :) :)
 
sevgili arkadaşlar; vrv /vrf konusunda yanlış bilgisi olan arkadaşlar var,dogrusunu öğrenmek internetten çeşitli markaların sitelerine bakmak bilgi edinmek kolay,ama iş uygulamaya gelince tecrube ve birikim işidir,arayın yardımcı olalım;vrv/vrf, iklimlendirme klima sisteminin geldiği son noktadır şimdilik.COP ve EER değerlerine bakın anlayacaksınız.
telefonum:0536 433 87 97
 
Firmalar VRV, VRF, VRS diyebiliyor. Bunun asıl mantığı merkezî olup olmadığıyla ilgilidir. Ben, bir elektrik-elektronik mühendisi olarak projeye göre davranılmalı düşüncesindeyim. Teknik kısımlara çok fazla girmek istemem sonuçta bu biraz mekanikçilerin işi ancak kullanım şekli ve mahallerin özelliklerine bakılmalı. Alanınız müsait ve sürekli çalışan bir grubunuz varsa eyvallah bunu tercih edin derim. 12 yıllık şantiye deneyimimle şunu söyleyeyim; bazen (dış ünitelerin görsel çevre kirliliği nedeni ile) split tip bile takılabilir. Tercih meselesi. Ayrıca, ısı geri kazanım ve hepa filtre kullanılacaksa işe yarıyor. Muhakkak taze hava kanalları da kullanılsın derim.

Saygılar...
 

Forum istatistikleri

Konular
129,703
Mesajlar
929,092
Kullanıcılar
452,408
Son üye
octaiceri

Yeni konular

Geri
Üst