Vu Metre ile Işık ve Havuz Kontrolu

ykp55

Üye
Katılım
27 Ocak 2010
Mesajlar
539
Puanları
16
Konum
samsun
Arkadaslar mrb. Vu metre ile bir havuzun sese gore isik ve fiskiye kontrol ve kombinasyonlarini nasil yapariz konuyla ilgili tecrubesi olan arkadaslar paylasabilirmisiniz ankara genclik parkindaki havuz gosterisinde kullanilan malzemelr nereden temin edebilirim veya uretilmis bir modull varmidir acaba. Ilginizden dolayi tesekkur ederim
 
Gerekenler

bir adet 6Wat 220/12V trafo
1 adet BR100
1 adet BT136
1 adet 10K potansiyometre.
Muhtelif dirençler
Önceden triyakla faz kontrolu yapmış olmak
Sinyalin negatif veya pozitife çekme konusunda bilgi


Bu gereklilik listesini tam olarak sağlarsan işiniz çözüme kavuşacaktır.


Kolay gelsin..

Ses trafonun 12V ucundan girer primerden 100-160 arası çıkar falan filan....
 
Gerekenler

bir adet 6Wat 220/12V trafo
1 adet BR100
1 adet BT136
1 adet 10K potansiyometre.
Muhtelif dirençler
Önceden triyakla faz kontrolu yapmış olmak
Sinyalin negatif veya pozitife çekme konusunda bilgi


Bu gereklilik listesini tam olarak sağlarsan işiniz çözüme kavuşacaktır.


Kolay gelsin..

Ses trafonun 12V ucundan girer primerden 100-160 arası çıkar falan filan....
bu nedirki şimdi yorummu yani ben vu metre nasıl yapılır diyemi konu açmışım yoksa ışık ve havuz kontrolü nasıl yapılır diyemi ayrıca malzeme listesi derkende havuz kontrolleriyle ilgili hazır programlanmış çipler varmı anlamında sordum. diğer bir hususta konuyla ilgili tecrübesi olan arkadaşlardan gidilecek yol acısından yardım istedim. siz konuyu okumadan yorum yapıyorsuuz...
 
merhaba sayın ykp55 siz bu devreyı hazırmı alacaksınız kendınızmı yapacaksınız ikincisi vumetre kademesı kaç kanal olacak tekmi çiftmı yanı mono steero gıbı kaç grup lamba yakacaksınız lambalar DC kaç volt veya AC 220 mı olacak sayın seagate arkadaşimiz AC dimmer gıbı düşünerek yazmış oda olur ama bence en guzelı kara şimşek gıbı enaz onar adet AC 220 akkor lambayla yapılsa hoş olur böyle bır devre piyasada varmıdır bılmıyorum ama yapılabılır :)sayın ykp55 arkadaş banada kızacak ama elektronikten anlıyorsan bunu yaparsın devrede mono için malzeme listesı dıyelım http://www.electronicecircuits.com/wp-content/uploads/2010/08/LM3914-12V-Battery-Monitor-Circuit.jpg için Google Görsel Sonuçları bu linkteki lm3914 led yerıne moc3021 optotriyak bununla bt139 triyak sürersen on adet akkor lamba yakarsın hatta yırmı adetıde rahat sürer ben yapamam dersen yapan olur bir adet için uğraştırır gerçi ama olur
 
yani yaklaşık 10 ve 20 adet yakıcam benim düşüncem şu şekilde havuzun fıskıyelerine selonoit valf takarak ve 24 volt veya 12 volt ile çalısan havuz içi ledler olacak çalışma prensibi şu şekilde lm3914 un her bir led cıkışını 5 voltluk bir roleyi tetikleyerek 24 vol geçirerek bir adet kontaktör veya soketli role ile kumanda ederek hem ledreri hemde aynı grubun fıskıyesini çalıştırarak yapmak .. benim asıl ihtiyacım olan ise bu tarz veya daha profesyonel bir çalışma yapmış veya yaptırtmış arkaşların tecrübelerinden yararlanmaktı. yada hazırda yapılmış atıyorum yıldız üçgen röle veya astronomik zaman saati gibi hazırlanmış bir modül içerisinde değiştirlebilen kareografisis olan bir cihaz varsa birincil tercihim budur. ben bu çalışmayı kendimi geliştirmek amaçlı yapmıcam çalışmış olduğum belediyede bir adet bütükçe bir havuzumuz var ve önünde de restorantımız ve ayrıcada bu havuz bir doğal yaşam parkı içerisinde vatandaşları buraya cekerek görsel bir seyreti hazırlamak istiyorum... vs.vs.
 
Kullanacağınız fıskiye sistemi nedir ? Tek nozul mu yoksa birden fazla nozulu vumetrenin hareketine göre mi kontrol etmek istiyorsunuz? Eğer tek nozul ise bir hız kontrol cihazı kullanarak 0-10 v ile fıskiye pompasını çalıştırabiilrsiniz. Yok eğer sabit debili olarak tek pompadan beslenen birden fazla nozul ise selenoid valf kullanabilirsiniz. İşin ışık kısmı kolay olduğu için çok bahsetmiyorum siz zaten doğru şekilde düşünmüşsünüz. Antalya Cumhuriyet meydanındaki gösteri havuzunda dmx kontrollü olarak yapılıyordu müzik ile kareografi, önceden çalışılan şarkı sisteme operatör tarafından programlanarak entegre ediliyordu. Daha detaylı bilgi istiyorsanız daha detay verin. Kolay gelsin.
 
aslında tam istediğim sizin dediğiniz gibi syn fuseki ama bu konfigirasyonu nasıl yapıcamı bir türlü tasarlayamadıuöm düşünce acısından bir sıkıntı yok ısık kontroluylede ilgili bir sıkıntı yok tek benim aklımı kurcalayan olay nozullu sistem tabi her bir lamba için bir nozul bunu ya merkezi bir motorlar her nozulu seloidvalf ile kontrol ederek ışığıda beraberinde yakmak ama işte görsel olraka güzel olurmu bilemiyorum. diğer konuda konfigure olayı bununla ilgili hiçbir döküman bulamadım bundan dolayı bir karmasıklık oldu aklımda bununla ilgili tecrubelerinizden faydalanmak istedim.
daha öncede bu işlerle ilgilenen bir arkadaşla da görüştüm fakat cok ucuk fiyatlar söyledi bana vede PLC ile bir program yazdırdık bunu kullanıyoruz içeriğiylede ilgili bilgi veremem demişti.
 
aslında kendime ve bilgime ihanet ediyorum şu anda ama itiraf edeceğim ; biz de bir zamanlar sır gibi saklıyorduk, hatta anlamayanların neden anlamadığına şaşıyorduk ama o kadar gözde büyütecek bir şey yok. Sadece biraz sanatsal yaklaşım gerekiyor. Netice itibariyle yeterince çıkışı olan bir plc ile ve bu plc'ye yazılacak bir program ile yapılabilecek bir şey çünkü aslında müziğin ritmine göre hareketi siz veriyorsunuz zaten. maalesef çok vaktim yok ama konuyu aktif tutarsanız vaktim olduğunda daha detaylı anlatırım bu sistemi.
 
The Bellagio Fountain movement - YouTube OASE Fountain Technology - Kuwait - YouTube
Bu iş için ön hazırlık istiyor, gerisi zamanlamadır. Kağıt üzerinde eldeki donanımla yapılabilecek şekiller tasarlanır, hayal edilir. İstenilen hareketlerin gerçekleşmesi adına hareket ettirilecek eksenler, motorlar, ışıklar... Aynen kağıt üzerinde çizgi animasyon çizmek veya film montajı yapmak gibi. Seçilen parçalar kararlaştırılınca ritmin coşkulu ve sakin olduğu zamana bakılır. Arkadaşların dediği gibi plc ile de olur veya bilgisayar kullanılabilir. Pc de şablon şeklinde kayıt edilebildiğinden sanırım artısı daha fazla olur.
 
arkadaşlar ilginizden dolayı teşekkür ederim inşallah bu konuyu bu dzeneği elimden geldiğince sizlerinde yardımıyla başarıcam ben ufak tefek alternatifler geliştirdim ama klasik onun için çok şaşaalı birşey olmayacaktır. tip 31 ile yapılan devreler gibi tekrar tesekkür ederim syn. fuseki sizdende tecrübelerinizin doğrultusunda yardımlarınızı bekliyorum...
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,735
Mesajlar
929,371
Kullanıcılar
452,457
Son üye
powerotomasyon.net

Yeni konular

Geri
Üst