W, K, N Otomat Sigorta nedir?

semiheem

Üye
Katılım
4 Mar 2024
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
24
Merhaba ben bir Elektrik Elektronik Mühendisliği öğrencisiyim. Otomatik sigorta tiplerinin B,C ve D şeklinde açma yaptıkları akımlara ve hızlarına göre sınıflandırıldığını biliyorum fakat bu görseldeki gibi "K Otomat C tipi Sigorta" gibi ifadelerde "W", "K" ve "N" harfleri neyi ifade etmektedir, bilen varsa cevaplarsa sevinirim.

Adsız.png
 

Ekli dosyalar

  • Adsız.png
    Adsız.png
    40.3 KB · Görüntüleme: 2
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Araştırma yapmanız .

https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/w-otomat-k-otomat-ve-n-otomat-nedir.129933/

W otomat sigorta nedir?
W otomat sigortalar, arıza sırasında devreyi termik ve manyetik olarak açan anahtarlı otomatik sigortalardır.
Devre açıldığı esnada anahtar aşağı doğru itilir.
Tekrar çalışması istendiğinde ise anahtar, yukarı yönlü olarak tekrar kaldırılmalıdır.

K otomat sigorta nedir?
K tipi otomat sigortalar, akım, 0,1 saniyeden daha kısa bir çalışma süresi ve nominal akımın 8-12 katına ulaştığında çalışır. K tipi otomatlar, yüksek anı akım ve yüksek endüktif yük durumunda kullanılan elemanlardandır.

N otomat nedir?
N otomat sigortalar, çoğunlukla çok sayıda anahtar içeren sigorta sistemlerinde kullanılan elemanlardandır. Bunun yanı sıra tek fazlı sistemlerle de uyumlu çalışmaktadır.

C otomat nedir?
C tipi yavaş karakterli otomatik sigortalar ise, yavaş bir şekilde kısa devreleri veya aşırı yükleri algılar ve sistemi kapatır. Bu tip otomatik sigortalar, daha az hassas olsa da elektrik sistemi ve cihazların zarar görmesini önlemek için kullanılır.

B otomat nedir?
B tipi otomatik sigorta, genellikle ev aydınlatma, priz ve kumanda devrelerinde kullanılır çünkü bu devrelerde, anlık aşırı akımlara karşı koruma sağlamak önemlidir. C tipi otomatik sigorta ise daha yavaş bir tepki süresiyle aşırı akımlara karşı koruma sağlar.

DC sigorta nedir?
Solar sistemlerde DC (direct current) sigortalar, aşırı akım veya kısa devre durumlarında sistemi korumak için kullanılır. Bu sigortalar, solar panellerden invertöre ve şarj kontrol cihazına kadar tüm DC yükleri korumak için kullanılabilirler.
 
Son düzenleme:
Merhaba W,N harfleri Siemens firmasına ait özel tanimlamalardir. Siemens firmasının eskiden ürettiği model ismi W dir. Bu seriyi önce Türkiye 'ye sonra Kazakistan 'a kaydirdilar. Yerine N serisini koydular. Sonrada Sirius serisi falan oldu galiba. K harfi ise Alman krup firmasının ve patenti ile Türkiye'de üretim yapan Kale porselen firmasının baş harfidir.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,424
Mesajlar
926,550
Kullanıcılar
451,967
Son üye
tesla196316

Yeni konular

Geri
Üst