Wifi alan genişletici hakkında yardıma ihtiyacım var

bygold007

Üye
Herkese merhaba;
Modemin kurulu olduğu bina ile diğer bina arasında yaklaşık 200 metre var. Ben bunu sorun yaşamamak adına 500 metre wifi alan genişletici için tavsiyelerinize ihtiyacım var. Önerebileceğiniz bir cihaz var mı? destek olursanız sevinirim.
herkese iyi forumlar

Bu ürün ( video ) veya benzeri ürünler çeşitleri araştırma yapmanız .

Diğer firmaları araştırmanız .

Alternatifleri ne demek Kriterleri ?

Tp-Link CPE210 aldım nasılsa bölgemde fiber yok, 5 ghz lede işim yok 2.4 ghz 5 km uzaltıyor fiyatına göre en uygunu buydu.

İş göreceğini düşünüyorum videoları izledim alan menzil ayarı falanda var 1-5 km arası seçim yaparak kurulum yapılıyor. 5 km deyipte 200 metre yerde çekmeyeceğini sanmam bu cihazla bina içersine girmesini beklemiyorum dışarıyada bir mesh router atarım köprüleme kablosuzu kablouya çevirip içeri alırım diye düşünüyorum. kuracağım yerin krokisi arada hiçbir engel yok

Ekli dosyalar

• Adsız.webp
    Adsız.webp
    7.1 KB · Görüntüleme: 4
Tp-Link CPE210 aldım nasılsa bölgemde fiber yok, 5 ghz lede işim yok 2.4 ghz 5 km uzaltıyor fiyatına göre en uygunu buydu.

Bende bu sistemler yok düşünüyordum fazladan hesaplama 1 ( bir) km 1000 metre diyelim binalar birbirine görmüyor arada bir çok yüksek alçak ve bir çok binalar var daire ve isyerlerinin wifi sinyalleri var .
Deneyen biri olsa ( test etmiş) benzer mantıklı düşününce sistem olumsuz gözükmüyor .
Şu anda fiber yok yan binaların bazılarında var mahalle bir iki yıl içinde her binaya fiber gelecekmiş.

Bu kısım benim hikayem .

Sizin konumuza göre
Vdsl internet - fiber internet ( vdsl )
Binalar arası mesafe. ( 200 m )
Hiz gereksiminiz . ( ? Ne kadar hızlı olursa daha iyi olur )
Kısa bir zaman sonra fiber gelecekmi ?
( ilersini düşünmek ? )

Su anki durumunuzu göre 200 m yakin mesafe ürün teknik verilerine alışveriş yapmak .
Ve istekleriniz .

Ürünü almışsınız almadan araştırma ve danışmanın önemi . ( satın almadan önce )
Etkenler ürün bedeli.
Benim görüşüm önce işlevi sonra urun bedeli .
Örneğin . Tel hattı kısıtlı konuşma düşük fiyat verse ne işe yarar işimi tam görmedikten sonra .
İşinizini görüyorsa sorun olmaz .
İleriye düşünmekte gerekir .
Hayırlı olsun .

2.4GHz 300Mbps 9dBi Outdoor CPE

Bu konuda bilgili arkadaşlar daha iyi bilirler
Benim mantığım isteklerin ve ürün teknik verilerine göre hareket etmek gerekir

Ürün seçimi .
Kolay gelsin sağlıcakla .

Screenshot_20260125_082156_Chrome.webp

Son düzenleme:
Bende bu sistemler yok düşünüyordum fazladan hesaplama 1 ( bir) km 1000 metre diyelim binalar birbirine görmüyor arada bir çok yüksek alçak ve bir çok binalar var daire ve isyerlerinin wifi sinyalleri var .
Deneyen biri olsa ( test etmiş) benzer mantıklı düşününce sistem olumsuz gözükmüyor .
Şu anda fiber yok yan binaların bazılarında var mahalle bir iki yıl içinde her binaya fiber gelecekmiş.

Bu kısım benim hikayem .

Sizin konumuza göre
Vdsl internet - fiber internet ( vdsl )
Binalar arası mesafe. ( 200 m )
Hiz gereksiminiz . ( ? Ne kadar hızlı olursa daha iyi olur )
Kısa bir zaman sonra fiber gelecekmi ?
( ilersini düşünmek ? )

Su anki durumunuzu göre 200 m yakin mesafe ürün teknik verilerine alışveriş yapmak .
Ve istekleriniz .

Ürünü almışsınız almadan araştırma ve danışmanın önemi . ( satın almadan önce )
Etkenler ürün bedeli.
Benim görüşüm önce işlevi sonra urun bedeli .
Örneğin . Tel hattı kısıtlı konuşma düşük fiyat verse ne işe yarar işimi tam görmedikten sonra .
İşinizini görüyorsa sorun olmaz .
İleriye düşünmekte gerekir .
Hayırlı olsun .

2.4GHz 300Mbps 9dBi Outdoor CPE

Bu konuda bilgili arkadaşlar daha iyi bilirler
Benim mantığım isteklerin ve ürün teknik verilerine göre hareket etmek gerekir

Ürün seçimi .
Kolay gelsin sağlıcakla .

Ekli dosyayı görüntüle 120475
İlginiz için teşekkürler biz telekomun unuttuğu değil umursamadığı kısımdayız.İnternet hızım 12 mbs ama ben 450 kb ile download yapıyorum telekoma defalarca arıza kaydı açtım. sorunun santral ile ev uzak dendi.Bende son 5-6 aydır bu sorunu yaşıyorum bu sorunun ortaya çıkması için ya ben evi çektim yada siz santrali geri çektiniz dedim. Cevap olarak cayma bedelesiz fesih hakkı verildi. iptal etsem ne olacak mecbur kullanmaya devam. Böyle bir durumda fiber gelecek deseler güler geçerim. Hatta bir iki müşteri temsilsici bölgeniz fiber çalışması var dendi. Kesin öyledir dedim 2005 yılında ben ev internetimi aldığımda şuan bulunduğum yerde altyapı yoktu aboneler sırada bekliyordu.Siz fiberi boşverin dedim önce 12 mbs yi verin fiberi düşünürüz dedim bende.Bazen okadar yavaşlıyor ki internet sayfası bile açılmıyıor arıza kaydı bile almıyorlar, mesafeniz uzak deyip geçiyorlar ne yaparsak yapalım bizi insan yerine koyup dinleyen yok faturaya geldimi her ay almasını biliyorlar.Neyse bu konuda çok dertliyim lafı uzaltmayayım :)

Evet dediğiniz kesinlile doğru 5 ghz 2.4 ghz den daha hızlı aynı durumda aynı mesafeye ileten cihazlarda var. Gelecek Düşünüp böyle pahalı bir cihaz almak işime gelmedi çünkü ne kadar kullanacağımız belli bile değil belki 1-5 ay belki 2-3 yıl sonuçta kiracıyız bugün burası bu şekilde yarın başka bir cihaz. Yinede cihaz yenileme gereksinimi duyarsam 6 ghz piyasaya tamamen çıktığında 5 ghz cihazlar ucuzlamaya başlıyacak.Hep güncel parça veya alet ekipman değil işe yarıyacak doğru ekipman önemlidir. Bu günde 10 araç geçmeyen yolu duble yol yapmak gibi birşey

800kb internet aktarsa yeterki 2,4 ghz ile 2.3 - 2.5 mb /sn veri aktarılabiliyor fiberde gelse gelmesede bu değer benim için yeterli. Bu benim donanımları test ederek en fazla aldığım aktarım hızı.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
133,388
Kullanıcılar
459,260
Son üye
cumhur003

Yeni konular

Geri