Wifi Priz Önerisi veya Anternatifi

eg289

Üye
Merhaba arkadaşlar, şöyle bir problemim var.
Köy evinde belirli saatlerde 100w lik led projektörü yakacak bir sistem düşünüyorum.
Bir kaç seçenek mevcut ama hangi seçeneğin avantaj ve dezavantaj ile en mantıklısı olduğu konusunda sizlerin görüşlerinizi bekliyorum.

İlk seçeneğim solar projektör idi.
Bu seçeneği elememin sebebi; projektör çatı altında olacak, güneş ışını alamayacak. Yakınında komşunun ışığı olduğu için ışık sensörü sağlıklı çalışmayacak.

İkinci seçeneğim; wifi priz. Projektöre prizi bağlayıp hem zaman ayarını, hemde uzaktan aç kapa özelliğini çok rahat bir şekilde kullanabilirim. Dezavantajları ise; Elektrik kesintisi olunca hafızasına kaydetmemesi ve İnternet kesintisi olunca çalışmaması. Köy olduğu için en ufak rüzgarda bile elektrik kesintisi oluyor. Sağlıklı çalışmayacak.
Eğer internet olmadan kayıtlı programla çalışan wifi priz varsa önerebilir misiniz?

3.ve en mantıklı seçeneğim Rezervli Zaman Saati.
Programlama İnternet kesintisi ve elektrik kesintisinden etkilenmeyecek. Ama uzaktan kontrol özelliği yok. Ve Manuel olarak aç kapa yapacağım zaman Sigorta panelinr merdiven dayamak zorunda kalacağım.

Şöyle bir şey düşündüm. Rezervli zaman saati ile kullanıp, Manuel olarak açacağım zaman anahtar ile açıp kapatabileceğim bir sistem. Zaman saatini projektörü yanına veya ulaşılabilir bir yere koyabilirim ama halam için zaman saati üzerinden manuel açıp kapatmaktan başka bir seçenek daha iyi olur bence.

Siz olsaydınız ne yapardınız?🤣

zaman saati iyidir, istenmeyen durumlar için ne kadar az Elektronik, o kadar verim. artı el emeği her zaman iyidir.

Uzaktan kontrolün uzaklığı ne kadar ? Örneğin iki katlı bina ve projektör catıya yakın bir yerde olduğu için merdiven koyma uzaklığında mı ?

Aynen 3. madde ve manuel kullanım için zaman saatinden sonra manuel bir anahtar. Yada arada kablo olmasın derseniz manuel anahtar yerine 1 kanal RF alıcı-verici devresi işinizi çok rahat görür. Açık alanda 100 metreye kadar mesafe sunabilir size.

Uzaktan kontrolün uzaklığı ne kadar ? Örneğin iki katlı bina ve projektör catıya yakın bir yerde olduğu için merdiven koyma uzaklığında mı ?

Aynen 3. madde ve manuel kullanım için zaman saatinden sonra manuel bir anahtar. Yada arada kablo olmasın derseniz manuel anahtar yerine 1 kanal RF alıcı-verici devresi işinizi çok rahat görür. Açık alanda 100 metreye kadar mesafe sunabilir size.
12km.😁
Köy evinde olmayacağım, şehirde olacağım. Bu yüzden internetli seçeneklere baktım.
3.seçenek en mantıklısı.
Ama manuel olarak aç kapa yapılacağı zaman, zaman saatinden aç-kapa biraz kafa karıştırıcı olabilir halam için.

Hem zaman saati, hem de anahtarlı bir sistemi nasıl yapacağım bilmiyorum

En basitinden bir adat komitatör anahtar koyuyorsunuz. Komitatörün bir ucu zaman saati üzerinden projektörü besleyecek, diğer ucu ise dikrek projektörü besleyecek.

Bu şekilde aydınlatmayı ister manuel olarak açıp kapatabilecek isterseniz zaman saati üzerinden çalışmasını sağlayacaksınız.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2024-11-05 at 10.31.09.jpeg
    WhatsApp Image 2024-11-05 at 10.31.09.jpeg
    50.6 KB · Görüntüleme: 5
Son düzenleme:
İki devresinde açık olması halinde bir problem olur mu?

İki devresinde açık olması halinde bir problem olur mu?
İki kontağında açık olması durumunda projektör hiç bir şekilde yanmayacaktır. Problem olmaz.
Şu ürünü inceleyin. Anladığım kadarıyla hem uygulama üzerinden, hem de kendi üzerinden kontrol edilebiliyor. Yaşlı biri için uygunluğu araştırılmalı!
https://www.amazon.com.tr/Elektrik-...pcontext&ref_=fplfs&psc=1&smid=A1V4UXOSGMQ923
Ürünün isminin başındaki BT sadece buluetooth ile bağlantı anlamına geliyorsa üyemizin işini görmeyecek sanırım.

Forum istatistikleri

Konular
129,826
Kullanıcılar
452,650
Son üye
HiAxiSeytan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri