wincc flexible ile ilgili soru?

PalaKan

Üye
Katılım
22 May 2007
Mesajlar
18
Puanları
1
Yaş
39
merhaba wincc flexible da tp177b panelde bir program yapmaya çalışıyorum, bir butona basılı tuttuğum sürece io fielddeki sayı 1er 1er sürekli artacak, diğer bir butona basınca da sayı 1er 1er azalacak. bunu yapamadım arkadaşlar, yardım edebilir misiniz?.
ben butona basınca sayı 1 kere 1 artıyor, tekrar basınca 1 kere daha artıyor ancak ben basılı tuttuğum sürece otomatik olarak 1er 1er artmasını istiyorum. yardımcı olursanız çok sevinirim...
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Bu işi winccflexible la yapamazsınız. Kullandığınız PLC ye program yazmanız gerekir. Wincc de ise butonun "press" ve "release" event larını kullanmanız gerekir. Butona basınca yani "press" event oluşunca bir biti setleyin. Bu bit setlenince PLC programında kullandığınız bir timer yada sistem timerı istediğiniz hızda bir değişkenin değerini arttırsın. Butondan elinizi çekince yani release event oluşunca biti resetleyin.

Aynı işlemi azaltma butonu için de yapın.
 
arkadaslar mrb wicc frexible 2005 de Scada olusturmak için ve bunu s7 ler ile baglantı kurmak ıcın elinde link yada dokuman olan varsa lutfen...
 

Forum istatistikleri

Konular
129,035
Mesajlar
922,701
Kullanıcılar
451,293
Son üye
EagleClaw

Yeni konular

Geri
Üst