Asansör çalıştığında evdeki ışıkların gücünün azalması

Rekortmen kablosunun direğe bağlandığı yerde veya ana giriş panonuzun girişinden bakıp anlayabilir bir elektrikçi. Gözle bir elektrikçi anlayabilir. Çoğu elektrikçi kablo kesitini bakarak anlar. Kablonun üzerindeki yazılar silik olduğundan okunmayabilir.
Anladım tekrardan teşekkürler o zaman iyi bir elektrikçi bulup kontrol ettirmek lazım.
Rekortmen kablosunun direğe bağlandığı yerde veya ana giriş panonuzun girişinden bakıp anlayabilir bir elektrikçi. Gözle bir elektrikçi anlayabilir. Çoğu elektrikçi kablo kesitini bakarak anlar. Kablonun üzerindeki yazılar silik olduğundan okunmayabilir. Sadece asansör beslemesi değil. Sorun ana rekortmen hattında. Tedaştanda kaynaklanabilir. Tedaşın trafo üçyüz dörtyüz metre uzaktaysa ve 5*rose la geliyorsa buda kısılmaya yol açar. Bunuda incelemek lazım. Komşu binalarda bu sorun varsa konuyu tedaşa bildirin.
Anladım tamamdır o zaman dediğiniz bilgiler çözümleri deneyeceğim teşekkürler iyi akşamlar.
Anladım tekrardan teşekkürler o zaman iyi bir elektrikçi bulup kontrol ettirmek lazım.

Anladım tamamdır o zaman dediğiniz bilgiler çözümleri deneyeceğim teşekkürler iyi akşamlar.
CK Boğaziçi bakıyordu buraya sanırsam
 
Son düzenleme:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Öncelikle merhaba herkese, biraz uzun bir yazı oldu eski evle uğraşmaktan bıktığım ve sebebini anlayamadığım çözemediğim bir sorun var, gece gece yazıyorum ama bayadır olan bir olay yaklaşık 2 3 senedir böyleydi ben ilgilenemiyordum apartmanımız eski aynı zamanda yönetim kadrosundayım asansörümüz çalışıp herhangi bir kata basılırsa motor çalıştığı andan itibaren ışıklarımın gücü düşüyor asansör durunca eski haline geliyor bu başka hiçbir komuşumda olmadığından asansörle benim dairemin bağlantılarında bir kaçak mı var pek anlamadığımdan dolayı size sormak istedim ışıklar eskimiş diyebilirsiniz ama normalde yapmıyor ayrıca en son yeniledim en üst katta oturuyorum şalterlerimi kontrol etme imkanım olmadı, evimde bazı işçilik yapan saf yüzüne güvendiğim dolandırıcı bir kapıcıdan dolayı bu konuda da şüpheleniyorum açıkçası, evde düzgün bir yer yok kendim her yerini düzeltiyorum şuanda tek sorunum asansör kullanıldığında voltaj düşmesi ve bu başka kimsede olmuyor apartmanımızda aile gibiyiz onlarda şaşırdı bu duruma, lafı daha da fazla uzatmadan önerileriniz için teşekkür ediyor iyi geceler diliyorum.
Sorunu çözebildiniz mi ? aynı sorun bende de var. Asansör yerine hidrofor.
Bizim asansörde de benzer durum var. Asansör çalıştığında kalkış/demeraj akımı (anlık, asansör motor gücünün 8-10 katı olabilir), özellikle ilk hareket anında ampuller kıpraşıyor. Diğer dairelerde var mı bilemiyorum. Muhtemelen vardır ve bu elektriğin doğasındadır. Çünkü çekilen yük arttıkça gerilim/volt düşer. Asansör motoru da epeyce bir güç tüketir. Aynı duruma şok ısıtıcılı 7 kw gücündeki şofbenler de sebep olur. Bu durumu özellikle akkor flamalı ampullerde fark edersiniz. Led ampullerde çalışma gerilim töleranslarından dolayı fark edilmeyebilir.
peki çözüm nedir hocam
 
Son düzenleme:
Sorunu çözebildiniz mi ? aynı sorun bende de var. Asansör yerine hidrofor.

peki çözüm nedir hocam
Çözümü bence yok. Çünkü her yük bir miktar gerilim düşümüne sebep olur. Yüksek güçlü elektrik motorlarında anlık yüksek demeraj akımı dolaysıyla, rezistanslı ısıtıcılarda da çalışma süresince yüksek akım çekmeleri sonucu bu durum yaşanacaktır. Belki hassas, hızlı tepki verebilen bir regülatör ile veya yeterince kalın kablo ile çözülebilir.
 
bu iş evdeki tüm elektronik cihazları bozacak anlaşılan. dakika başı voltaj düştüğü oluyor.
 
Beyaz eşya, tv gibi hassas olmayan birçok cihaz 170-240 volt tolerans aralığında sorunsuz çalışır. Yine de tedirginliğiniz varsa bir enerji/gerilim analizörü ile sapmalar tespit edilebilir.
 
Bizim apartman yeni sayılır 5 senelik. Bizde ışıklarda kırpma falan yokta asansör motoru devreye girdiği zaman pc'nin 2+1 ses sisteminden ara sıra cızırtı geliyor. :D
 

Forum istatistikleri

Konular
129,035
Mesajlar
922,701
Kullanıcılar
451,293
Son üye
EagleClaw

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst