wincc flexible-s7300 haberleşmesi, plc olmadan

MoSTaR

Üye
Katılım
17 Ara 2007
Mesajlar
82
Puanları
1
merhabalar;

bir proje hazırlıyorum ama elimde henüz plc yok. öğrenciyim. plc yi alana kadar s7300 de hazırladıgım projenin wincc flexible da simülasyonunu yapmak istiyorum. konulara baktım genelde anlatılan hep somut bir plc ile nasıl haberleşilecegi. plc olmadan yazdıgım programın simulasyonunu görmem için wincc flexible 2007 de ve simatic maneger da nasıl bir ayarlama yapmam gerekiyor acaba?

teşekkürler iyi çalısmalar..
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
kardes cok teşekkür ederim ilgilendigin için ama dosya silinmiş.

bilen bi arkadas varsa kısaca anlatabilir mi. çok karmasık birşey olmadıgını biliyorum ama flexible da connection hatası veriyor ayarlarınızı kontrol edin diyor.
 
Arkadaşlar ben çözüme ulaştım merak edenler için açıklayayım;

operatör paneli ve plc olmadan sisteminizi sadece simülasyon olarak görmek istiyorsanız öncelikle plc programınızı yazın. daha sonra simatic maneger da projenize yukarıdaki menünün "insert" kısmından "other station" ı ekleyip programı download edin ve plcsimi acıp run konumuna getirin. daha sonra wincc flexible ı acın. oparatör paneli olmadıgı için operatör paneli için "wincc flexible runtime" ı seçeceksiniz. daha sonra ekran ayarlarını, görünümü, ekran sayısını vs.. düzenleyin. mesela plc programımızda ki bir biti görüntülemek istiyoruz; tag sekmesine gelip istediginiz bitin plc deki adresini oraya yazın. (db2.dbx 2.0 gibi) daha sonra connection sekmesinden kullandıgınız plc türünü secin. hepsi bu. arac cubukları yardımı ile compile edip sonrada "start run time" ı tıklarsanız bitinizin durumunu gözlemleyebilirsiniz.
 
arkadaşlar benimde bir sıkıntım var mevcut sistemim;
simatic menager v5.4
wincc filexible micro
wincc filexible runtime
sorunum şu ;
maneger ile wincc flex haberleştiremiyorum ?
site içinde arkadaşlar çeşitli şeyler yamışlar hepğsini denedim ve tespit ettiğim şeyler şunlar

1- insert / station sekmesinde hmi station çikmiyo
2yardımlarınızı bekliyorum teşşurler- yine insert/ station/ ohter station dediğimde bu seferde wincc flex de wincc flexible runtime seçeneği çıkmıyor

yardımlarınız için şimdiden teşekkurler
 
simatic manager 5.4 altındaki insert menüsünde HMI Station çıkmıyorsa sizin Simatic manager 5.4 en azından service pack 1'i kurmanız gerekir. Ardından daha önce aynı konu ile ilgili açılan herhangi bir başlıktaki çözüm yolu size yardımcı olacaktır.
 
ArkadaŞlar ben bu dedİklerİnİz hepsİnİ denedİm olmuyo bİ tÜrlÜ anladiĞim kadari İle runtİme İle sİmatİc arasinda bİ spack lerle İlgİlİ bİ uyum problemİ var
 
aynı sorunu ben de yaiyorum. simatic managerde yazzığım programı winncc flefix ile haberleştiremiyorum service pack 2 ve diğer gereken dosyalar kurulu durumda.
simatic manager - insert- station sekmesinde HMI görülmüyor. yardımlarınız için teşekkür ederim.
 
Gözükmüyor derken arkadaşlar!... Ekran görüntüsünü ekleyebilirmisiniz tam olarak nasıl bir görelim..
 
simatic manager 5.4 altındaki insert menüsünde HMI Station çıkmıyorsa sizin Simatic manager 5.4 en azından service pack 1'i kurmanız gerekir. Ardından daha önce aynı konu ile ilgili açılan herhangi bir başlıktaki çözüm yolu size yardımcı olacaktır.

peki simatic manager v5.4 sp1i nerden bulabilirim forumda aradim bulamadim
 

Forum istatistikleri

Konular
129,261
Mesajlar
924,795
Kullanıcılar
451,664
Son üye
OGÜN TOPUZ

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst