wincc ile s7 200 cpu222 yi nasıl haberleşir?

glenberg02 ' Alıntı:
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederimm çok güzel bi şekilde haberleştirdim S7 200 ile Win cc yi ama bi sorun var PLC de gerçekleşen bi olay Win cc ye biraz geç yansıyor yaklaşık 4 - 5 saniye kadar sonra yansıyo bunun için gerekli bi haberleşme ayarı falan varmı yoksa normalidemi bu şekilde haberleşiyor?

Aslında bu konuda ben de sorunlar yaşadım.%100 verim alamadım.
Ama hocamız s7-200'ün çevrim süresi ayarlarından bu sorunun giderebileceğini söylemişti.Tam nasıl yapıldığı hakkında bilgim yok, zaman kısıtlığından dolayı da ilgilenemiyorum :(
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
çok güzel anlatmışsın arkadaşım teşekkür ederim bütün tagları WinCCye taşımayı başardım..
ancak şimdi de oluşturduğum butona görev vermekte sıkıntı çekiyorum, mesela ekrandaki bir tuşa basınca I0.0 ın değeri değişecek 0 ken 1 olacak, bunuda yapmayı anlatabilirsen çok memnun kalırım...
 
Resim bağlantılarını güncellemeniz mümkün mü acaba?
Görüntülenemiyor.
 
internal taglarla oluşturduğum çok basit bir uygulama örneğinde de bu 3-4 sn lik gecikme oluşuyor simule esnasında bu gecikmeyi kaldırmanın bir yolu var mı?
 
tonightsthenight tek kelime ile mükemmel anlatmış. Teşekkürden başka bir söz bulamıyorum.
 
arkadaşlar kablo olarak ne kulanıyosunuz satandar pc/ppı kablosumu konuyla bende ilgileniyorumda :D
 
"çok güzel anlatmışsın arkadaşım teşekkür ederim bütün tagları WinCCye taşımayı başardım..
ancak şimdi de oluşturduğum butona görev vermekte sıkıntı çekiyorum, mesela ekrandaki bir tuşa basınca I0.0 ın değeri değişecek 0 ken 1 olacak, bunuda yapmayı anlatabilirsen çok memnun kalırım...
otomasyon
__________________
serbest erman piyasası ekonomisi "

ermanes aynı sorun bizim projedede oldu.wincc ekranından müdahale edemiyoruz.paneldeki butona bastığımız zaman "1" olduğu bilgisini wincc ekranında görüyoruz ama wincc ekranından panele müdahale edemiyoz.bunu nasıl yapılabilinecegine dahi bilgisi olan varsa bizimle paylaşırsa çok sevap işler.
 
arkadaşlar wincc ekranından panele müdahale etmek istiyorum.örneğin wincc ekranındaki butona bastığımda paneldeki lamba yanacak v.s.
bilgisi olan varsa benimle paylaşırşa çok sevinirim.teşekürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,050
Mesajlar
922,855
Kullanıcılar
451,320
Son üye
agurpinar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst