yaman9
Üye
böyle bir şey yok
Amerikaya bile para yetmiyo yeraltı kaynaklarını sömürmek için afganistana giriyo. Almanya'nın da arda kalır yanı yok. Biz de adamların o kadar ürünlerini kullanıyoruz, yazılıma gelince " aman abi günah olur biz para ödüyelim" diyoruz.
Diğer firmalar basit haberleşme kabloları yapıyorlar. Kullanıcı kendisi yapabilsin diye. Siemens'se bize uçuk fiyatlarla satıyor. Bir haberleşme kablosu kimbilir kaç teneke buğdaya eşit. Bence acınacak birisi varsa almanlar değil biziz.
Almanları günahım kadar sevmem. Paramız yabancılara gideceğine elbette yerli firmalara gitsin diyorum. Elimizden geldikçe yerli ürünler alınsın istiyorum. Ama eğer yabancı bir ürün kullanacaksak ( o işten para kazanılacaksa ) bedelinin de ödenmesi gerektiğini düşünüyorum. Yabancıya ödenmemeli yerliye ödenmeli diye bir prensip koyarsak, yerli ortaklı yabancı firmaya ödeyelimmi diye çelişkiye gireriz. Bunu baştan elemek gerek.
Fiyatlar çok mu yüksek , önemli değil Çin'den e-bay üzerinde Siemens s7-300 muadil kablosunu 1/5 fiyatına alabiliyoruz. Almanları aklı varsa fiyatlarını makule çekerler. Yoksa çok yakında topu atmaya başlarlar.