WINCC LİSANSLARINA BİNLERCE EURO ÖDEMEYİN

böyle bir şey yok :)

Amerikaya bile para yetmiyo yeraltı kaynaklarını sömürmek için afganistana giriyo. Almanya'nın da arda kalır yanı yok. Biz de adamların o kadar ürünlerini kullanıyoruz, yazılıma gelince " aman abi günah olur biz para ödüyelim" diyoruz.

Diğer firmalar basit haberleşme kabloları yapıyorlar. Kullanıcı kendisi yapabilsin diye. Siemens'se bize uçuk fiyatlarla satıyor. Bir haberleşme kablosu kimbilir kaç teneke buğdaya eşit. Bence acınacak birisi varsa almanlar değil biziz.

Almanları günahım kadar sevmem. Paramız yabancılara gideceğine elbette yerli firmalara gitsin diyorum. Elimizden geldikçe yerli ürünler alınsın istiyorum. Ama eğer yabancı bir ürün kullanacaksak ( o işten para kazanılacaksa ) bedelinin de ödenmesi gerektiğini düşünüyorum. Yabancıya ödenmemeli yerliye ödenmeli diye bir prensip koyarsak, yerli ortaklı yabancı firmaya ödeyelimmi diye çelişkiye gireriz. Bunu baştan elemek gerek.
Fiyatlar çok mu yüksek , önemli değil Çin'den e-bay üzerinde Siemens s7-300 muadil kablosunu 1/5 fiyatına alabiliyoruz. Almanları aklı varsa fiyatlarını makule çekerler. Yoksa çok yakında topu atmaya başlarlar.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Her müşteri ziyaretimde anlatırım maden yeri geldi burada da anlatayım. Adını hepimizin bildiği büyük firmalar Türkiye nin ve dünyadaki diğer ülkelerin kanını emen keneler gibidirler. 10 liralık işi 100 liraya alabilirler çünkü ya işi veren kişi bu firmalar ile maddi bir ikişki içindedir. yada ben riski sevmem işi veririm adı bilinen bir firmaya iyi yaparlarsa ne ala yapmazlar ise zaten olabileceğin en iyisine verdim daha ne yapayım der sıyrılır. ayrıca firma olarak belli bir boyuta geldikten sonra bu firmaların ayağına basmaya başlarsanız bu sefer sizi namlunun ucuna alırlar gerekirse size karşı zararına iş alırlar ama size iş vermezler böylece batar gidersiniz. Tüm bu sebeplerle ben global firmalar ile çalışmıyor ve yaptığım uygulamalarda kalitesini ispatlamış daha küçük firmalar ile çalışıyorum. Örneğin Scada için wincc yerine reliance kullanıyorum. Analizör electro industries, entes veya enerdis kullanıyorum... PLC de panasonic kullanıyorum, eğer sizlerde yapabiliyorsanız kullanmayın bu ürünleri burunları biraz sürtsün.... böylece göreceksiniz bakın, bilgiye ve yardıma daha çabuk ulaşacaksınız. Siz WinCC için bir yardım isteyin bakalım 500 Euro dan açarlar kapıyı ama reliance için ücretsiz her türlü desteği alabilirsiniz.
 
Her müşteri ziyaretimde anlatırım maden yeri geldi burada da anlatayım. Adını hepimizin bildiği büyük firmalar Türkiye nin ve dünyadaki diğer ülkelerin kanını emen keneler gibidirler. 10 liralık işi 100 liraya alabilirler çünkü ya işi veren kişi bu firmalar ile maddi bir ikişki içindedir. yada ben riski sevmem işi veririm adı bilinen bir firmaya iyi yaparlarsa ne ala yapmazlar ise zaten olabileceğin en iyisine verdim daha ne yapayım der sıyrılır. ayrıca firma olarak belli bir boyuta geldikten sonra bu firmaların ayağına basmaya başlarsanız bu sefer sizi namlunun ucuna alırlar gerekirse size karşı zararına iş alırlar ama size iş vermezler böylece batar gidersiniz. Tüm bu sebeplerle ben global firmalar ile çalışmıyor ve yaptığım uygulamalarda kalitesini ispatlamış daha küçük firmalar ile çalışıyorum. Örneğin scada için wincc yerine reliance kullanıyorum. Analizör electro industries, entes veya enerdis kullanıyorum... PLC de panasonic kullanıyorum, eğer sizlerde yapabiliyorsanız kullanmayın bu ürünleri burunları biraz sürtsün.... böylece göreceksiniz bakın, bilgiye ve yardıma daha çabuk ulaşacaksınız. Siz WinCC için bir yardım isteyin bakalım 500 Euro dan açarlar kapıyı ama reliance için ücretsiz her türlü desteği alabilirsiniz.

Kesinlikle katılıyorum. Ben de scada olarak Reliance'yi tercih ettim. Ayrıca otomasyon işinde Siemens'le yaşadığım sıkıntıları başka hiçbir markayla yaşamadım.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,173
Mesajlar
923,920
Kullanıcılar
451,523
Son üye
emreokyy

Yeni konular

Geri
Üst