Wincc ve simatic

programını buraya ekleyebilirsen ve inceleyebilirsek sanırım daha iyi yardımcı olabiliriz.

programını buraya ekleyebilirsen ve inceleyebilirsek sanırım daha iyi yardımcı olabiliriz.
Uğraşmam rağmen bir türlü başaramadım PLCSIM(PROFIBU) olarak haberleşme sağlıyorum network editörden baktığımda hem cpu hemde wincc aynı profibusa bağlı gözüküyor plc sim açtığımda direk profibus seçiyorum fakat olmuyor sanırım grafik tag kısımında bir hatam var yada ben bir yerleri fena karıştırdım yardımcı olabilirseniz sevinirim

wincc projendeki tagın türünü(type) binary tag olarak değiştir.sonra select ten inputu seç ve adrese I0.0 ver.
sonra butonuna herhangi bir tag atanmamış .bu tagı butona ata ve tekar dene.

sanırım tag aramak kısmında bir problem var buttona tag atama yolunu basamak basamak anlatabilrmisiniz?bu arada cevabınız için teşekkür ederim

Wincc ile grafik tasarımda buton oluşturulduktan sonra tag atamasını grafik tasımda bulunan hangi menüden nereden yapıyoruz?

mouse actionda direct connectiondan,c actiondan veya vb actiondan tagı atayabilirsin.

vbs veya c altında bir örnek paylaşabilirmisiniz aşağıdaki resimden yardımcı olurmusunuz çok teşekkür ederim

Hocam dediğiniz gibi c action kısımını yaptım fakat anlamadığım bir biçimde hata devam ediyor acaba network seciminde mi bi hata var.

wincc ile plcsimi sadce MPI olarak haberleştirirsin.

wincc ile plcsimi sadce MPI olarak haberleştirirsin.
yanlısınız var plcsim ile wincc her protokolde haberleştirebilirsiniz,bunun için wincc de tagleri olusturdugunuz haberleşme protokolunu sağ tıklayıp system parametrelerinden plcsim i secerseniz her protokolde wincc plcsim ile haberleşir.ben tcp altına taglerimi atadım ve simulasyonları plcsim ile gerçekleştirdim.

wincc mpi bir türlü network kısmında bağlantı kuramadım

Forum istatistikleri

Konular
129,689
Kullanıcılar
452,395
Son üye
gkmeens

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri