SSD takınca Hard DİSK iptal mı oluyor,harddiski kullanmıyormuyuz.?
Bir de benim bilgisayarda yazıların görüntüsü sanki böcek,kurt yemiş gibi, bu anakarttan mı diğer donanımlardan mı kaynaklanıyor?
Bilgisayarın kasa ve donanımlarını birkaç ay evvel internetten tak çalıştır olarak almıştım.
Windows 7 kurdum sorunsuz çalışıyor,harddiskin ısınmasını kontrol edeceğim.
SSD yeni nesil Hard Disktir..
Yani halihazırdaki Hard diskinizi söküp yerine SSD takacaksınız. Fiyat/Gb oranı normal hard disklere göre pahalıdır. 250 Gb'lık bir haziran fiyatları ile 350 TL civarıdır.
Fiyatı hariç makenik hard disklere göre daha hızlı (en az 4-5 kat) daha sağlam (içinde mekanik parça olmadığı için) okuma yazma ömürleri daha fazladır.
Ben normal şartlarda üzerindeki mekanik hard disk sağlamken bile arkadaşlara SSD aldırıyorum.Eski Hard disk sağlamsa da harici veya D dürücüsü yapıyoruz.
Ekrandaki görüntünün bozukluğu ekranın kendisinden de olabilir
Ekran kartının donanım arızasından da sürücü (driver) olmaması yada probleminden de.Buradan görmeden bir şey söylemek çok zor.
Dokunmatik ekran için yapılan melez i övmeyin. Örnek....Sağ üstten gir. Sistemi kapat.
Şifresi değişmiş bir ağı silememe ve dolayısı ile aynı modeme yeni şifre ile bağlanamama
Güncelemeleri tamamen kapatamama
Zamanlanmış görevlerin detay kontrolünün olmaması. (Açılınca aöıldıktan sonra vs. Kontrollerinin olmaması)
En önemlisi yüksek sürüm office istemesi ve bunun anahtarını bulamamam
Adobe 10x in çalışmaması yüksek sürüm istemesi ve yine lisans sorunu
Özetle win10 kendisi ile uyumlu son sürüm programlar ister ve bu son sürümlerin lisansı ancak paralıdır
Sayın
@LUTFiBEY
Bilmiyorum hangi sürümü kullandınız ama ağı silme ,(Ağı unut) yeni modeme bağlama gibi özellikler ilk sürümünden itibaren var.
İkincisi Ofis olarak yüksek sürüm mecburiyeti yok ki ben halihazırda şahsi bilgisayarımda lisanslı Office 2007 sürümünü kullanıyorum.
Ayrıca uyumluluk modu Windows 7'den daha düzgün çalışıyor yani geriye dönük uyumu daha iyi.
ve en önemlisi son sürüm program isteme gibi bir huyu yok.Eski sayılabilecek CAD programı kurduğumu ve çalıştırdığımı biliyorum.Yeter ki orjinal lisans olsun.
Adobe 10.x sürümünü (kastınız flash herhalde?) ve zamanlanmış görev detayına ise bir şey diyemeyeceğim.Zira ikisinide kullanmadım ama Adobe sürümünün çalışmaması pek mantıklı gelmedi.Uyumluluk modunda kurmayı denediniz mi?
Edit: Adobe Flah playerin Windows 10 sürümü varmış zaten.Çalışmaması mümkün değil.