İş yerinde bilgi sistemlerine bakıyorum.Bu bağlamda elimden geçen iş yeri ve özel bilgisayarın sayısını unuttum.Birde buna her uçtan kullanıcı profili ve kullanım şeklini eklemek lazım.
Daha önce Windows 7 veya daha eski sistemlerin kurulu olduğu bilgisayarları Windows 10'a geçirdik.Neticede gördüğüm
1
aha stabil. (sistemlerin stabilitesi seneye bakmaz.Bunlar artmut değil ki sadece amana bağlı olgunlaşsınlar)
2:Kullanımı daha kolay (Temel bir kaç şey son kullanıcıya öğretilince)
3
onanım bazında ben Windowsw 10 temelli bie sıkıntı yaşamadım daha yeter ki minimum gereksinimi karşılasın.Bir iki bilgisayarda ise BİOS güncellemesi meseleleri çözdü.
4:Windows 7 MSDN sürümlerini sağdan soldan bulamazsınız.(ki ben zamanında microsoft üyeliği sayesinde home premium 64 bit hariç hepsini yasal olarak edinmiştim ve elimde var) Bulduklarınız hep ikinci el sürümler olacaktır.Ayrıca o bulmasını bilene dediğiniz yol benim açımdan hırsızlıkla eşdeğer olan korsan yollar.Ben de bu yolu tutupta bunu kimseye tavsiye etmem.
5:Vatandaşın 10 veya 7 kullanımınının hangisine layık olacağını!! belirlemek beni aşar.O yüzden vatandaşa onu zaten bilmiyor bunu zaten beceremez demek komik geliyor.Ben 10 dakikalık bir kısa eğitimle herkese Windows 7 veya XP gibi sistemlerden geçişi sağlıyorum ve gayette olumlu gidiyor.
6:Kimsenin kafa karıştırdığı yok.Dünyada tek doğru sizin bakış açınız değil.Tabi yapılan her tavsiye ile sizin kafanız karışıyorsa onu bilemem ama ben arkadaşa yazdıklarımın arkasındayım ve Windows 10'u hem kullanabilirlik hemde edinim açısından tavsiye ederim.
Saygılarımla.