WinTr Scada

WinTr Scada Programı Hakkındaki Görüşlerinizi Paylaşınız.

  • Çok Güzel

    Oy: 5 23.8%
  • Güzel

    Oy: 10 47.6%
  • İdare eder

    Oy: 4 19.0%
  • Kötü

    Oy: 2 9.5%

  • Kullanılan toplam oy
    21
  • Anket kapatılmış .
sn.salih bey, çalışmalarınızı takdir ediyor ve başarılarınızın devamını diliyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Program her geçen gün daha iyi oluyor. WinTr Scada dünya piyasasında yer bulacağı kesin gibi, Fakat Ladder Türk ve Op Türk bu gidişle bitmeyecek.

Bizi gönülden destekleyen dostalarımıza aliplc'nin sahsında teşekkür ederim.
 
Sürekli geliştirdiğimiz WinTr scada yazılımı nın yeni versiyonu önümüzdeki hafta çıkacak inşallah. Çıktığında yine buradan bildireceğiz. Bu versiyonda en belirgin ilave mail ve sms(kısa mesaj) fonksiyonu olucak. Bu fonksiyon ile yeni bir alarm geldiğinde veya scada ekranından operatörün bir eylemi ile otomatik sms ve mail göndermek mümkün olucak. Böylece kritik değerleri uzaktan takip etme imkanına kavuşacaksınız.
 
WinTr yeni versiyonu çıktı. Internet sitemizden indirebilirsiniz. Bu versiyondaki temel değişiklikler aşağıda listelenmiştir.

- Bu versiyonda yapılan en büyük değişiklik realtime screen refresh özelliğidir. Bu özellik eklenmeden önce runtime scada sayfaları saniyede bir güncelleniyordu. Şimdi ise yeni tag değeri slave cihazdan okunur okunmaz güncellenmektedir. Böylece scada sayfasındaki nesneler real time olarak çalışması sağlanmıştır. Yüksek tag sayılarında scada performansını %100 etkilemiştir.
- Screen refresh zamanı her sayfa için ayrı ayrı ayarlanabilir hale getirildi. Scada nesneleri real time olarak çalışsa bile chart,alarmview,recipeview nesneleri ve screen refresh script'i halen refresh zamanına bağımlı çalışmaktadır. Bu fonksiyon sayesinde ihtiyacınıza göre screen refresh zamanını 10 milisaniyeye kadar indirebilirsiniz. Refresh zamanını bu denli küçültmek bile scada performansını çok etkilemiyecektir.

- Screen designer nesne boyut ve sayfa boyut işlemleri yeniden organize edildi.

- Runtime Status fonksiyonu eklendi. Böylece runtime ekranın alt kısmında iletişim problemleri ve bazı önemli bilgiler Operatörlere gösterildi.

- E-mail ve Sms gönderim fonksiyonu eklendi. Böylece nesne fonksiyonları ve alarmlar ile e-mail ve sms gönderebilirsiniz.

- Hızlı fonksiyon eklendi. Bu özellik ile oluşturduğunuz fonksiyonları kaydedip farklı konumlardan çağırabilirsiniz.

- Alarm fonksiyonları eklendi. Bu özellik ile alarm'ın oluştuğunda ve silindiğinde çalışan fonksiyonlar yapabilirsiniz. Bu fonksiyonlar ile tag'lara belirli değerler transfer edebilir veya script'leri otomatik olarak çalıştırabilirsiniz. Ayrıca e-mail ve sms gönderebilirsiniz.

- Alarmview ile aktif alarm veya geçmiş alarmları excel'e aktarmanın yanısıra text dosyasına da aktarabilirsiniz.
 
Opc client algoritması değiştirildi.(Ver 2.0.4)
İspanyolca ve bazı dillerde ortaya çıkan tarih saat hatası düzeltildi.(Ver 2.0.5)
Hatalı değerlerde oluşan numericupdown hatası giderildi.(Ver 2.0.7)
Script writer Türkçe karekter sorunu giderildi.(Ver 2.0.7)
Print Server(Barcode yazdırma) fonksiyonu eklendi.(Ver 2.0.7)
 

Ekli dosyalar

  • BarcodeWizard.jpg
    19.7 KB · Görüntüleme: 32
Çalışmalarımız devam ediyor. Sürekli programı güncelliyoruz.
Enda plc çıkartmış. Tebrikler Enda. Unutmayın ucuz diye değil yerli diye almamız lazım.
 
Tebrikler ve hayırlı uğurlu olsun,
Bildiğiniz üzere ben sizlere sürekli destek olmaya çalışıyorum ama sizlerden de yoğunluğunuzdan fırsat bulup sorulara cevap vermeniz gerekiyor.
 
Fakat bazen soru sorulduğunun farkına varamıyorum. Cevap vermediğim bir soru varsa lütfen tekrar sorun cevaplamaya çalışıyım.
 
slm
vista ya yükledim wintr yi fakat sql bağlantısı birtürlü kuramıyor
 
salih bey,
Umarım çalışmalarınız devam ediyordur.En azından bu konuda yabancı bağımlılığından kurtulmak için fırsat yarattığınız için yürekten teşekkür ederim. ilk fırsatta kullanmaya çalışacağım. Biraz önce programı kurup göz gezdirme fırsatı buldum fonksiyonlar açısından gayet başarılı ve mpı driver eklemenizde çok yerinde olmuş.

Eleştiri anlamıda, fonsiyon açısından bu kadar güçlü bir program editör açısından maalesef çok basit bir görünüme sahip.
br kaç şey söylemek gerekirse;
sayfalara buton vs. eklemenin sadece sağ tuştan yapılıyor olmasıda da bir dez avantaj, sabit bir özellikler penceresinden yapılması oldukça kullanışlı olacaktır.
Ve editör butonu altındaki fonsiyonların tek bir pencereden alt fonsiyonları gözükecek şekilde açılması da yine aynı şekilde faydalı olcaktır.

Belkide bunların zaten farkındasınızdır ilerki sürümlerde düzeltme planlamalıyorsunuzdur. bilğiniz üzere bir çok scada brogramı bu şekilde çalışıyor.
Yurtdışına açılma konusunda belirtiğim konular dahada önemli hale gelecektir çünkü bizim gibi yerli firmaya sahip çıkma gibi extra bir iyi niyetleri olmadığı için programı basit olarak algılayıp yeteri kadar ilgi göstermeyebilirler.
Lütfen yanlış yada eksik bir şey söyledi isem af ola kedimce ilk izlenimlerimi aktarmaya çalıştım umarım hepimize faydalı olur.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…