Wood Mood 3 Eksen Cnc Projesi.

bu 220v ile çalışan kömürlü freze motorunu kullanmıyacaksın umarım ??

edit : birde y ekseni en ileri dayandığında lüzümsüz şekilde baya bir boşluk olacak işleyemeyeceğin alan var gibi köprüleri arkaya eğimli şekilde yap.
 
@asenyurt Hertz 1.5 Kw spindle kullanıcam muhtemelen... daha o aşamaya geçemedim. kontrol kartları ve elektronik adınada elle tutulur bir çalışma yok. önce şasi ve mekanik aksam akabinde diğer bölüm.. en sonda cad cam zaten.. içime sine sine yaya yaya yapıyorum biraz. tasarım olarak köprüyü ayaklardan biraz kenara çekeceğim şuan ki haliyle %35 işleyemediği bir alan var.. 1000mm lik rayda 650mm kadar hareket edebiliyor. onuda köprüyü geri alarak çözeceğim. rayları yan yüzeye bağlayınca bu işleyemediği alan %20lere kadar düştü.. şuan için makine ebatı 1000x1000 işleme alanı 650x800 bu sebeple 650yi biraz artırmam gerekiyor...

revizelere devam..
 
köprü kesiti olarak çizimde göreceğiniz üzere bk12 ve bf 12 vida açıklığı 46mm sigmanın kanal açıklığı 45 mm.. bu bir sıkıntı yaratabilir mi? bunun ayar boşluğu olarak kullanılabilir mi?

1.jpg



Alt şasi kesiti

3.jpg
 
köprüyü geriye meyilli olarak yap hem ağırlık merkezini yakalarsın diyecem ama kazım abi kızacak gene :D
ayrıca 0.5mm lik pay bk bf12 yi montajını bozmaz zira kanalın vida girişini çok az büyütsen bile rahatlıkla takarsın. çünkü t slot olduğu için sıkıntı olmaz
 
@rocco216
Cüneyt bey, kullandığım 2 program var..
Rhinoceros SR5

Untitled 1.jpg


Keyshot 4 veya 5

Untitled 2.jpg


render almak çok kolay sadece malzemeyi atıyorsununz üzerine layerları aynı olan bütün solid çizimler kaplanıyor kendisi otomatik yapıyor.. haliyle ışıktı bilmemneydi uğraşmıyorsunuz. genelde müşterilerimize hareketli mobilyaları (sehpa, tv ünitesi vs) sununm yaparken kullanıyoruz. kapalı mekanlarda biraz sıkıntılı oluyor. iç mekan renderları zayıf ama obje renderları çok başarılı... 1 dk içerisinde size gerçekci render verebiliyor.. oda işin hızı sebebiyle.

kendi oluşturduğum bir internet sitesi var.. oradaki mobilyaların hepsi render.. göz atmanızı öneriyorum.

www.woodmoodstudio.com
 

Bunun cad modeli var mı pekala? 100x100 bir tezgahta kramayer dişli ile tahrik nederece uygun? daha önce hiç çalışmadım bu sistemle.. ama belliki adamlar işi bitirmişler.. fabrikadaki 3 tane cnc tezgahının X eksenleri kramayer dişli, Y ve Z bilyalı somun.. oda bir alternatif tabi. ama bukadar profesyonel iş çıkarabilecek ne bir tanıdığım nede bir atolyem var.. sigmaları kesip kesip montajlayacağım birşey üzerinde çalışıyorum şuan.. ilk modeli hatırlarsanız uçmuştum yine. :/ neyseki ağır ol evladım dediler.. hayaller paris hayatların sanayi olmaması için.
 
Kramayer sigmaya daha uygun
3.jpg
 
@ramerturk şimdi işin rengi biraz daha değişti :) ve çok basit..
kaplin yok, bk-bf yok, vidalı mil ucu tornalamak yok.. salgı yaptı bilmemne oldu yok.. ama bilyalı somundan vazgeçtiysem bir şey olmuş olmalı.. toleransım mı azaldı? makinenin sesi mi arttı? kalibrasyonu mu azaldı? bu sistemin bilyalıya göre artısı eksisi nedir?
 
kramayer revizeli olarak yaptım.. bu sayede, raylara destek atmaktan, köprüde somuna destek atmaktan, bk bf ayar somun başları torna işçiği vs gibi sorunları ortadan kaldırmış oluyorum.. ama bu bana ne gibi bir sıkıntı çıkaracak bilmiyorum. kramayer dişli nekadar karar değiştirebilir ne olabilir nelere yol açar kestiremiyorum... ayrıca pinyon ebatları büyük yada küçük olursa ne olur bilemiyorum.. kısaca biraz tecrübeye ihtiyacım var.. kramayer ve pinyon için..

11.jpg
12.jpg
13.jpg
14.jpg
15.jpg
17.jpg
18.jpg
19.jpg
20.jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
129,440
Mesajlar
926,774
Kullanıcılar
451,996
Son üye
Mucothex

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst