Wood Mood 3 Eksen Cnc Projesi.

Arkadaşlar bu mdf sevdasından neden kontra tabla kullanılmaz acaba? Hem hafif hem daha sağlam diye biliyorum.
 
Çok teşekkürler.. Benim en büyük sorunum ses aslında.. Apartman dairesinde nasıl talaşlı imalat yapabilirim onun peşindeyim.. Buarada plywood kontra vs çok araştırdım.. Ama ağaç bazlı ürünler, plywood veya kontra havadaki nem ile dönme germe yapabiliyor.. Yani ağaç çalışıyor ama mdf daha stabil.. En azından diğerlerine göre stabil.. Fakat yağa yada suya mukavvemeti çok az.. Bu yüzden epoxy resin ile cilalayıp komple son kat atacağım.. Yada folyo ile kaplamakta bir alternatif.. Daha önce forumda okumuştum.. Daha oraya gelmeme var :)
 
reçine ile kaplarsan emeceğini tahmin ediyorum bu sefer kalınlık farklılıkları oluşursa sıkıntı olabilir
tavsiyem L şeklinde kaideler le desteklemen
görüntüsü bozulacak diye çok düşünme
salınımsız olsun eğilik bükülmesin ama temiz iş yapsın
 
image.jpg
image.jpg
image.jpg
Bir şekilde kaplamam lazım.. Gress yağı heryere bulaşıyor buda sıkıntı çıkarabilir bana.. Mdf şişerse ozaman geri dönüşü yok malesef.. Muhtemelen araçların kaplandığı folyolardan kullanacağım bilhassa ray ve arabaların olduğu yere.. Cnczone'da çok ince şekilde epoxy kullanabilirsin yazıyor. Bizim boyacı ile görüşmem lazım. Buarada bir kaç foto daha ekliyeyim.
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
 
Son düzenleme:
En azından tablayı şu inşaat kalıp plywoodları var tek tarafı su ve yağ çekmeyen onlardan da olabilir
 
MDF lere dikine vida atarken dikkat. Özel mdf vidaları vardır ondan kullan yarılma olmasın yoksa ortadan çabucak yarılır. Birde mdf kullanacaklara tavsiyem tek yüzü yada iki yüzü kaplamalı MDF ler vardır onlardan kullanırsanız hiç kaplama falan derdiniz olmaz ayrıca esnemeside çok çok azalır.
 
Hocam kapağa fitil dönmeyi unutmayın, gereksiz gibi durur ama çok farkettirir sesi.
 
Kapağa fitil döneceğim. Evet çok mantıklı yapışkanlı olandan olacak muhtemelen.. Birde piramit sünger ile sesi kesmeyi düşünüyorum ama herşeyden önce, vidalı milin mıntajını yapmam gerekiyor.. Birde alt destekli milleri m5 imbus ile montajlamalıyım.. Sarsıntıdan sunta vidaları zamanla bırakacak kendisini..
 
4x50 Sunta vidası kullanırken önce 3.5 matkap uçu ile deliyorum sonra havşa açıp, direk vidayı sıkıyorum. Şuana kadar çatlama olmadı.. Kalıpçı gönyesi ile kontrollerimde, kaçıklık çok çok az %10 gibi bir rakama tekabül ediyor.. Bundan sonra komple söküp deniz tutkalı ile sabitleyeceğim.. Ama önce vidalı miller :)
 

Forum istatistikleri

Konular
129,079
Mesajlar
923,067
Kullanıcılar
451,369
Son üye
fthctn

Yeni konular

Geri
Üst