Step 7 de Her durumun veri tütnün ne olduğuna bakmaksızın bir'lerini erişmek sorun değildir.
Örn : DB1.DBW0 adresinin bitleri de "DB1.DBX0.0, 0.1, 0.2 ..... DB1.DBX1.7" şeklindedir (16 bit)
Örn : MB100 = M100.0 ile M100.7 arasındaki bitlerdir. (8 bit)
Örn : MD100 ise M100.0 den başlar M103.7'de son bulur yani 32 bit.
Azıcık araştımadan sorulan bu soruya cevap verdiğiniz teşekkür ederim sn. macix.
Size bir sorum olacak ;
et200s cpularda retentive data kullanamıyormuyuz. hardwareden object properties yaptığım retentive alanlar kullanılabilr görünmüyor.
Azıcık araştımadan sorulan bu soruya cevap verdiğiniz teşekkür ederim sn. macix.
Size bir sorum olacak ;
et200s cpularda retentive data kullanamıyormuyuz. hardwareden object properties yaptığım retentive alanlar kullanılabilr görünmüyor.
üstad retentıve data yapmak için eklediğiniz resimdeki yöntemden başka yöntem bilmiyorum.Ancak resimden de analaşılacağı gibi retentıve yapılacak data blok seçemiyorum.
üstadlar elimde 1 tane ım 151 3pn st ( 6es7 151 -3aa23-0ab0) v 7.0.5 var. Simatic manager HW Conf. da version 7.0 var.
Plc de sf hatası alıyorum hardware uptade bir işe yaramıyor. Sanırım gsd dosyası yüklemeliyim ama internette bulamadım.