yük profili ne demektir?

otisabi

Üye
Katılım
14 Mar 2009
Mesajlar
119
Puanları
1
yük profili nedir?
ben örneğin bir elektrik sayacının her 15 dk da bir değerini alıp kaydedersem ve fün sonunda bu değerlerden bir grafik elde edersem bu elde ettiğim yük profilim midir?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Merhaba arkadaşım benim bildiğim Sayacın yük profili her 15 dakikada kayıt yapma durumuna ayarlandıysa.Her 15 dakikada kaydedilen değerler sizin yük profilinizdir. Yük profilini optik okuyucuyla siz kendiniz mi alıyorsunuz...
 

hayır henüz herhangi bir işlem yapmıyorum.
ancak yanıtınızdan anlıyorum ki yukarıda söylediğim doğru.
yani herhangi bir şekilde 15dk da bir sayaç değerini alıp kaydedersem yük profilim oluşumuş oluyor.
 
bu konuyu sayaç satan firmalarla görüşmeniz en iyisi elinizdeki sayaçta bunun la ilgili program olması gerekiyor gün ay gibi mesala sizin bahsettiklerini demand sistemi.bazı sayaçlarda demand olmasına rağmen yük profil bilgileri yok.
 
evet kimi sayaçlarda yük profil kanlları denen bir şey var. ve bu otomatik olarak okunabilir.
benim anlamak istediğim şey bunun ne olduğu? yani sadece tanımı.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…